11.01.2012. / 15:16

Autor: Ivan Pandžić

Bandić opet daje 200 tisuća kuna za plaću Saše Mesić

Zagrebački gradonačelnik je dao subvenciju koja se troši skoro isključivo za plaće Saše Mesić i još jednog zaposlenog, ali uz upozorenje da moraju pristupiti racionalizaciji svih troškova, osobito troškova zaposlenih. Tako će Mesićeva kćer, unatoč Bandićevim prijetnjama, još dugo dobivati svoju plaću

Saša Mesić i bivši predsjednik Stjepan Mesić; Photo: Boris Šćitar/PIXSELL (arhiva)Saša Mesić i bivši predsjednik Stjepan Mesić; Photo: Boris Šćitar/PIXSELL (arhiva)Milan Bandić odlučio je još jednom dati 200 tisuća kuna za polufiktivnu tvrtku Terme Zagreb koju već tri godine bez konkretnih rezultata vodi Saša Mesić, mlađa kćer bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Zagrebački gradonačelnik je dao subvenciju koja se troši skoro isključivo za plaće gospođe Mesić i još jednog zaposlenog, ali uz upozorenje da moraju pristupiti racionalizaciji svih troškova, osobito troškova zaposlenih.

U iščekivanju termi

Terme Zagreb tako nastavljaju živjeti ili, bolje rečeno, životariti na račun gradskog proračuna i proračuna Ine. Tvrtku su u jesen 2008. godine osnovali Zagreb i Ina i jedini cilj joj je pripremiti dokumentaciju za 50 milijuna eura vrijednu investiciju termalnog odmarališta u zagrebačkom naselju Blato. U biti, odmah su neslužbene informacije govorile da su Tomislav Dragičević, tadašnji čelnik Ine i Milan Bandić u biti napravili tvrtku za kćerku svog zajedničkog prijatelja Stipe i odmah se znalo da će trebati godine dok se projekt termi pokrene, a za to vrijeme će čelnik tvrtke imati osiguran dobro plaćeni "posao".

Pukla ljubav

O nefukcioniranju tvrtke je ovaj tjedan opsežni članak objavio i Jutarnji list, samo što su potpuno pogriješili u tezi da se tvrtka gasi, a da će zemljište za terme biti iskorišteno za gradnju tehnološkog parka, odnosno hrvatske verzije "silicijske doline". Ta najava se odnosila na nikad dovršenu Sveučilišnu bolnicu koja se nalazi u Blatu, ali pored predviđenog termalnog kupališta. Da će tvrtka koju vodi Saša Mesić nastaviti živjeti, svjedoči i zadnja Bandićeva odluka jer se u njoj obrazlaže da će ove godine biti utrošeno milijun kuna za nagrade arhitektima koji bi trebali dati idejno rješenje Termi. To je prvi vidljivi, konkretni pomak u tri godine postojanja tvrtke, ali i to će biti plaćeno iz gradskog proračuna, pa nije jasno zašto je uopće trebala tvrtka kad je i grad samostalno mogao provesti natječaj. Saša Mesić je inače i ranije upala u konflikt s Milanom Bandićem kada se 'nestala' ljubav između njena oca i Bandića, koja je trajala do Bandićeve predsjedničke kandidature.

625 tisuća na dvije plaće

Stjepan Mesić i Milan Bandić; Photo: Anto Magzan/PIXSELL (arhiva)Stjepan Mesić i Milan Bandić; Photo: Anto Magzan/PIXSELL (arhiva)Nije htjela dati troškove poslovanja, a on ju je prijavio DORH-u. U međuvremenu je sa čela Ine otišao i Tomislav Dragičević, koji je bio Mesićev čovjek, ali ta tvrtka i dalje, za razliku od Bandića, nastavlja podmirivati pola troškova tvrtke bez javnih prigovora. Podaci koje je predočio grad pokazuju da su u 11 mjeseci prošle godine, Terme, odnosno Saša Mesić potrošili 828,5 tisuća kuna od ukupno milijun planiranih za cijelu godinu. Sada su već i dosegli taj iznos. Od tih 828 tisuća kuna, čak 625 tisuća je otišlo na plaću Saše Mesić i jednog zaposlenog, što čini iznos od 57 tisuća kuna mjesečno bruto. Još 65 tisuća kuna su njih dvoje potrošili na plaće u naravi i doprinose na plaće u naravi, iako nije obrazloženo o čemu se točno radi. Odvjetničke i računovodstvene usluge su platili 68 tisuća kuna, a najam 33 tisuće kuna.

Cijena prijateljstva

Od kolovoza do prosinca, ukupne nepodmirene obveze Termi su 485 tisuća kuna, od kojih sada grad pokriva 200 tisuća, a ostatak bi trebala Ina. Kako će tek ove godine biti doneseno arhitektonsko rješenje koje plaća grad, a zatim će se raditi urbanistički plan, pa tek onda možda pokušati osigurati 50 milijuna eura za gradnju, Saša Mesić će unatoč Bandićevim prijetnjama još dugo dobivati svoju plaću. Cijena nekih prijateljstva se plaća i godinama nakon što ona puknu. Na račun poreznih obveznika.

Vezane vijesti

Prežigalo: Saša Mesić imati će 17 tisuća kuna plaću

Prežigalo: Saša Mesić imati će 17 tisuća kuna plaću

Saša Mesić, predsjednica uprave Termi Zagreb, ima će plaću od oko 17 000 kn, potvrdio je danas šef zagrebačkog Ureda za gospodarstvo Ladislav… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 11.01.12. 15:50

Sisavci, pijavice, nametnici...

...a ćaća joj je najveći zagovaratelj rada institucija.

Stara je to partijska škola. U životu nisu kune zaradili a da nije došla iz proračuna ali se milijunima razmeću...kako sumnja na sudu i sam Petričić.

Sačuvaj nas Bože rada Mesićevih institucija!

Kada budu ti ljudi završili na sudu?


registracija
9/3/10

nostradurus, 11.01.12. 16:09

Megalomanija je prava stvar, ako imaš frenda na vlasti.


registracija
14/11/11

salama, 11.01.12. 18:10

Kod gradonacelnika na kavi...


registracija
15/2/06

SigaZG, 11.01.12. 19:27

kaj nemre ona za tu lovu uređivati one šikare okolo i kositi travu,ak nemre nek se makne i da meni ja bum to radil sa velikim zadovoljstvom a nebum samo sedel u kancelariji.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 12.01.12. 00:05

u americi je Rob Blagoyevich zelio reketirati 1.5 milijuna dolara, dobio je 14 godina robije.

znaju i Mesic, i Bandic, i Sasa Mesic da je ovo pljacka, ali se ne boje stoke sitnog zuba.

Uput receno Sasa Mesic je napravila doktorat, mentor na doktoratu je bio profesor koji je radio za Predsjednika mesica.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 12.01.12. 00:06

sto ce hrvatskoj ured predsjednika s 20 savijetnika i ured bivseg predsjednika.

Da bi bradani placali visi PDV?


registracija
9/8/09

vinko12, 12.01.12. 00:46

ova namjestaljka i isplata mesica putem mladje kcerke je lopovluk i kriminal nad kriminalima.
A ganjao je Tudzmanovu kcer za mnanji prekrsaj.
A da se otkrije sta je sve radio preko starije kcerke, proces bi im bio duzi od Sanaderovog.

Ali nece vrana vrani... A bio je goljo 91. A sada je jedan od najvecih crvenih tajkuna s tajnim racunima.
Neka mu porezni obveznici s uzitkom placaju njegovo carstva.


registracija
13/10/09

branimir, 12.01.12. 15:38

Rekao bi moj djed: 'Došlo vam z riti v glavu'.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 13.01.12. 00:02

sada znamo sto je bandic mislio kada je govorio da se razrocarao u Mesica, jer mu ovaj nije dao potporu u predsjednickoj kampanji.

Medutim jos Bandic treba Mesica, Mesic vodi ured bivseg predsjednika koje gradani placaju nesto preko 8 milujuna kuna.


registracija
2/1/11

prohujalo, 13.01.12. 05:34

podsjecam sve na davno ispijevanu pijesmu.... Kadija te tuzi kadija ti sudi......ili jos bolje S rogatim se tesko bosti..........
popljuvasmo Tita i komunizam( i sama to uradih).....
a pogledajmo danas Kinu(komunizam) i Ameriku(kapitalizam).......i sama spoznah kako je nas Joza imao velike ideje(sjetimo se samo kako je docekivan u itojn toj Kini.....)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika