14.01.2012. / 13:44

Autor: Hina

Skup u Zagrebu protiv ulaska u EU

U organizaciji "Vijeća za Hrvatsku - Ne u EU", na zagrebačkom Trgu bana Jelačića započeo je skup na kojemu predstavnici stranaka i udruga koje se protive ulasku Hrvatske u Europsku uniju pozivaju građana da na predstojećem referendumu o ulasku u EU glasuju protiv.

Foto: Marko Prpić/PIXSELLFoto: Marko Prpić/PIXSELLU organizaciji "Vijeća za Hrvatsku - Ne u EU", na zagrebačkom Trgu bana Jelačića započeo je skup na kojemu predstavnici stranaka i udruga koje se protive ulasku Hrvatske u Europsku uniju pozivaju građana da na predstojećem referendumu o ulasku u EU glasuju protiv.

Skup je organiziralo 14 izvanparlamentarnih stranaka i 15-tak udruga okoupljenih u "Vijeću za Hrvatsku - Ne u EU".

Otvorivši skup, predsjednik Hrvatske čiste stranke prava Josip Miljak rekao je da se Europska unija raspada i puca po svim šavovima te da je dala svoje. Naveo je primjere gospodarskih problema zemalja Europske unije upitavši se "je li to blagostanje koje nam obećavaju". Proeuropsku politiku aktualne i prošle hrvatske vlade nazvao je izdajničkom upitavši se jesu li se hrvatski branitelji borili za novi ulazak Hrvatske u neku asocijaciju.

Na skupu će govoriti i drugi predstavnici Vijeća, čiji aktivisti dijele propagandne materijale koji pozivaju građane da na predstojećem referendumu ne glasuju za pristup Hrvatske Europskoj uniji.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/12/06

Skipp, 14.01.12. 15:32

Jadnici. Zapjenjeni i izgubljeni u vremenu i prostoru. Uzalud vam trud, svirači, hrvati su prepametni da bi vas slušali uostalom kad bi vaš program korespondirao sa našim željama bili biste i u parlamentu, ne?


registracija
11/1/10

fluid, 14.01.12. 15:43

Trenutno je Hrvatska zaista toliko oslabljena zbog 20-to godišnje pljačke i uništenja,da vrlo ranjiva ulazi u tu asocijaciju.No,reći NE na referendumu znači još gore stanje.Ulaskom imamo šanse na krilima svojih parcijalnih sposobnosti i kulture rada.Neulaskom nemamo nikakve šanse osim još dubljeg potonuća.A u ovakvoj političkoj diktaturi i hrvatskoj političkoj logici,nemamo uopće šanse za opstanak.Dakle DA za ulazak u EU.


registracija
1/3/11

Laudate, 14.01.12. 16:30

Svako drugačije mišljenje se po obrascu jednoumlja koje se danas smatra za napredno proglašava nazadnim i zaostalim.

Tko je tu lud? Osporava se pravo na drugačije mišljenje u ime napretka, prosperiteta, demokracije.

Komunizam otišao kao sustav, ali ostao u glavama ljudi.

Ja želim čuti jedne i druge, po mogućnosti bez etiketiranja i parola.


registracija
20/12/11

YugoHrvat, 14.01.12. 16:31

za EU, protiv ovakve Hrvatske


registracija
5/5/10

katlin, 14.01.12. 16:38

Da, da trebamo zatvoriti granice i pasti travu pa će oni biti sretni. 200 obitelji će tada imati Hrvatsku. Oni ionako putuju samo istočno. Mi ostali se bumo odselili na zapad da ih ne moramo ni slušati niti gledati.


registracija
2/4/10

Njofra, 14.01.12. 16:46

Mislim da je ovak skup štetio ozbiljnim euroskepticima koji se u obrani svoga stava služe argumentima. Glavni akteri skupa bili su politički marginalci i turbo desničarski bukači koji su se istom retorikom koristili i u prosvjedima protiv bivše vlade, a na izborima nisu zadobili povjerenje birača. Dean Golubić iz Nacionalnih demokrata već je pozvao na rušenje vlade pa je jasno o kakvim se igračima radi.
Sačić je svojevremeno uz ostale budalaštine govorio i kako će nakon pobjede na izborima hrvatski pravni sustav preoblikovati po uzoru na Magna Cartu iz 13. stoljeća. Mislim da nazivanje takvog tipa (i tipova koji su manje - više na sličnim pozicijama) nazadnim i zaostalim nije pitanje jednoumlja već objektivnosti.


registracija
28/4/10

Zvonko, 14.01.12. 16:53

Svatko normalan zna da Hrvatska pripada Europi ali propituje se ulazak u političku asocijaciju koja se zove Europska unija.

Na jednoj strani se mogu čuti sasvim konkretni razlozi zbog kojih, ne euroskeptici - jer je to krivi termi nego EUskeptici, drže da u ovom trenutku i ovakva Hrvatska i u ovakvu EU ne bi trebala ući.

Na drugoj strani EUfili nemaju razumne i konkretne razloge koje može prihvatiti prosječan čovjek. Zadnje što Vesna Pusić iznosi na tragu je gubitka sredstava iz fondova (ukoliko se iskoriste - s tim da ne spominje članarinu, koja nije mala) te možebitno čekanje balkanske kolone.

Slušajući obje strane i imajući u vidu realne konkurentske mogućnosti Hrvatske argumenti EUskeptika mi se čine uvjerljivijima jer EUfili nisu ponudili razumljive razloge i konkretne prednosti, prvenstveno gospodarske.


registracija
14/11/07

laufer, 14.01.12. 18:13

Ne znam na koliko izbora ta ekipa mora ostati ispod "crte" pa da shvate koga ovaj narod (ne) želi.


registracija
12/1/11

siziff, 15.01.12. 05:43

ZVONKO@

....."s tim da ne spominje članarinu, koja nije mala".....


Krvavu članarinu koju smo se naplačali tvojemu HADEZEJU unutar koje se nalazi i dijelič kolača zbog kojega ovdje tako zdušno i temeljito i svakodnevno sereš je deset puta veća od članarine koju traži Evropa,

O "moralnoj članarini" je bespredmetno govorit, jer taj deficit primječuju samo oni kojima je te kategorije preostao koji mali dijelić, a takvih je vrlo malo..


registracija
2/4/10

Njofra, 15.01.12. 09:30

Što se tiče članarine, ona ona je velika, ali dobitak je 2,6 puta veći u što ne ulaze i moguća povlačenja iz fondova koja ovise o projektima.
Kaže Zvonko, nema gospodarskih argumenata eurofila. Pa evo jedan vrlo važan: kreditni rejting. Ako ne uđemo u EU, kreditni rejting će vjerojatno postati "junk" jer S&P se ne zamaraju nacionalnim i nacionalističkim tlapnjama već ekonomskim analizama. Pa Zvonko, kakvo nam rješenje za taj problem nude EUskeptici čiji su argumenti uvjerljiviji?
Podsjećam: rejting određuje cijenu zaduživanja. Hrvatska je u takvom dreku da će se još godinama ili desetljećima zaduživati radi reprogramiranja dugova, a morat će se zaduživati i radi pokretanja gospodarstva. Ako rejting postane smeće ili se više nećemo zaduživati ili ćemo se zaduživati po astronomskim kamatama. U oba slučaja počinje spirala dužničkog ropstva. Ovo sada je dječja igra prema onome što slijedi.


registracija
13/7/11

kosmo, 15.01.12. 10:09

Ispravno, Njofra. Da nam je dobro, nije, a zašto, fluid je lijepo elaborirao u komentaru na Pusićkin ZA. Neulaskom u EU, sasma je sigurno biće puno gore.


registracija
16/6/10

nosonja, 15.01.12. 18:03

Uopće se ne bojim kako će građani Hrvatske glasati.Svi koji su za ADZ-e,koji se hvali potpisivanjem pristupa,+ svi koji su glasali za Kukuuuurikuuuuuu i nema problema.
Lijepo je vidjeti da postoje oni koji su protiv ulaska u EU i da to mogu slobodno pokazatii.
Ja sam definitivno za EU jer da nije EU, u Hrvatskoj bi danas pored "nestašluka"(krađa..itd.) bilo i mnooogo više "ustašluka".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika