14.01.2012. / 19:36

Autor: Nacional.hr

Bankari uz Linića

'Svjesni smo situacije, razgovarat ćemo s Vladom'

Banke nisu zainteresirane za otpis potraživanja ili pretvaranje u vlasnički udio, ali su spremne pristati na reprogramiranje kredita

Slavko LinićSlavko LinićMinistar financija Slavko Linić otvoreno je rekao kako će banke morati podnijeti teret krize. Ne kroz poreze, već kroz otpis dijela svojih potraživanja. Iako je ta izjava šokirala dio javnosti, u bankarskim krugovima stali su na ministrovu stranu.

Kako piše Novi list, banke su spremne na suradnju i dogovor s Vladom oko spašavanja određenih tvrtki koje su u krizi.

Iz Hrvatske udruge banaka poručili su kako podržavaju sve reforme koje služe jačanju sigurnosti financijske industrije te oporavku i osnaživanju gospodarstva. Ističu kako su spremni u dijalogu s Vladom uložiti dodatne napore u restrukturiranje te poticanje rasta gospodarstva.

U bankarskim sektorima ističu kako su i oni svjesni da dolaze teži dani te da ne mogu u nedogled vući nenaplative kredite. Ističu i kako bi se puno više izgubilo ako dođe do nestabilnosti u sustavu i vala nenaplativih kredita. Banke nisu zainteresirane za otpis potraživanja ili pretvaranje u vlasnički udio, ali su spremne pristati na reprogramiranje kredita.

Da je nužno pozabaviti se nenaplativim kreditima govori i činjenica da je udio rizičnih kredita tvrtkama iznosio 23 milijardi kuna, odnosno 18 posto.

Vezane vijesti

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Ministar financija Slavko Linić i ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavili su danas u Banskim Dvorima prijedlog Zakona o financijskom poslovanju… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 14.01.12. 22:37

Drugo nismo mogli ni očekivati: "Banke nisu zainteresirane za otpis potraživanja ili pretvaranje u vlasnički udio, ali su spremne pristati na reprogramiranje kredita". Ne možeš ti šibicare u igri sa kuglicom prevariti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika