15.01.2012. / 15:10

Autor: Martina Čizmić

Murdoch na Twitteru optužio Google za piratstvo

"Obama se pridružio plaćenicima iz Silicijske doline koji prijete svim kreatorima softvera piratstvom i običnom krađom", zapisao je Murdoch

Rupert MurdochRupert MurdochMedijski mogul Rupert Murdoch dugo je odolijevao društvenim mrežama. No, nakon što je otvorio svoj profil na Twitteru, upoznao je 'čari on-line komunikacije'.

Tako je u jednom od svojih 'tweetova' priznao kako je projekt MySpacea neslavno propao nakon što ga je njegova medijska kuća kupila.

Jučer se pak ohrabrio i obrušio na Bijelu kuću, američkog predsjednika Baracka Obamu i Google. Naime, nakon što je grupa medijskih kuća pokrenula inicijativu o zaustavljanju piratstva na internetu tražeći jaču kontrolu an 'mreži svih mreža', američki je predsjednik izrazio svoju 'suzdržanost'. Njegovi savjetnici na naglasili su kako bi jača kontrola na internetu mogla naštetiti legitimnim biznisima i slobodi govora.

To je posebice razljutilo Murdocha koji tvrdi da 'online piratstvo uništava radna mjesta u SAD-u'.

"Obama se pridružio plaćenicima iz Silicijske doline koji prijete svim kreatorima softvera piratstvom i običnom krađom", zapisao je Murdoch. Nastavio je kako je upravo Google vodeći u piratstvu jer "pušta besplatno filmove i prodaje oglase oko njih".

Kako bi potkrijepio svoje optužbe, Murdoch je na Twitteru zapisao da je 'proguglao Nemoguću misiju'.

"Nekoliko stranica nudi besplatne linkove. Dovoljno sam rekao", napisao je na kraju Murdoch.

Njegove su izjave izazvale burnu reakciju drugih 'tviteraša' koji se ne slažu s njim i pozivaju ga da pokuša putem 'tih besplatnih linkova' pogledati film, jer njima nije uspjelo.

Foto: ScreenshotFoto: Screenshot

Vezane vijesti

Oh, divne li igre!

Oh, divne li igre!

Glasoviti istraživački novinar i dokumentarist John Pilger objavio je na svojoj službenoj stranici kritički osvrt na aktualnu istragu lorda Briana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika