15.01.2012. / 20:53

Autor: Hina

U lovu sam sebi propucao noge - spašavanje trajalo tri sata

U splitsku bolnicu popodne je primljen lovac (67), ozlijeđen u lovu na planini Kamešnici iznad Sinja koji je sam sebi propucao obje noge.

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELLFoto: Ivana Ivanović/PIXSELLU splitsku bolnicu popodne je primljen lovac (67), ozlijeđen u lovu na planini Kamešnici iznad Sinja koji je sam sebi propucao obje noge.

Kako se doznaje od zamjenice policijske glasnogovornice Sanje Nazlić, propucavanje se dogodilo u 11.40 sati kod sela Voštane na Kamešnici iznad Sinja. Po muškarca su helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) stigli spasioci i prebacili ga u Klinički bolnički centar (KBC) Split gdje mu se pruža liječnička pomoć.

Od pročelnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinka Prizmića se doznaje da je akcija trajala tri sata.

Lovac se ozlijedio u 11.40 sati i odmah je pozvana pomoć. Kako se nalazio na terenu koji je teško pristupačan za ekipu Hitne medicinske pomoći pozvani su spasioci koji su stigli helikopterom, rekao je Prizmić.

Spasioci iz Sinja i Splita, njih 28, te četiri člana posade helikoptera sudjelovalo je u akciji koja je bila zahtjevna jer je puhao jak vjetar. Mogli smo se spustiti 4,5 kilometara niže od mjesta gdje je lovac stradao. Po ozlijeđenog se išlo pješice, a liječnik Igor Žuljan je bio uz muškarca koji je dosta krvario. Muškarca smo živog, u lošem zdravstvenom stanju ali pri svijesti dovezli u splitsku bolnicu oko 16 sati", kazao je Hini pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

Što se točno dogodilo, na koji se način 67-godišnjak propucao policija još utvrđuje.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika