17.01.2012. / 09:05

Autor: Hina

Monstrumovi zapisi

Hitlerov Mein Kampf vraća se u Njemačku

No njemačka savezna država Bavarska koja ima autorska prava na tu knjigu već najavljuje da će pokušati spriječiti objavljivanje

IlustracijaIlustracijaKnjiga Mein Kampf Adolfa Hitlera, zabranjena u njemačkim knjižarama, uskoro će biti dostupna na novinskim kioscima jer je britanski izdavač objavio kako u Njemačkoj kani tiskati izvatke iz toga djela.

No njemačka savezna država Bavarska koja ima autorska prava na tu knjigu već najavljuje da će pokušati spriječiti objavljivanje.

Objavljivanje autobiografije nacističkoga vođe, a u knjizi se govori o njegovoj ambiciji da osvoji velike teritorije istočne Europe i tako osigura životni prostor tzv. rasi gospodara, u Njemačkoj je zabranjeno, osim za akademsko istraživanje.

Prvi od tri izvatka od 16 stranica, zajedno s kritičkim komentarom, izlazi krajem siječnja u stotinu tisuća primjeraka, rekao je Peter McGee koji je na čelu londonske izdavačke kuće.

"To je osjetljiva tema u Njemačkoj, ali nevjerojatno je da većini Nijemaca Mein Kampf nije dostupan jer postoji tabu, okružuje ga nekakva crna magija", rekao je.

"Mi želimo da Mein Kampf bude dostupan, da ga ljudi vide, i odbace. Tada će ga moći odbaciti u kantu za smeće za književnost", rekao je.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 18.01.12. 12:21

Zabranjeno je najslađe.Ono što je tajna ili nepoznanica,uvijek izaziva potrebu da se otkrije.Tako je i sa Hitlerovom knjigom.Kao i sa ostavštinom njegove folozofije i načina razmišljanja.50 milijuna mrtvih zbog njegove filozofije,ili može opametiti čitatelja ili ga jače zaluditi.Zabranjeno je slađe!Snažni sustavi će se znati othrvati zlu ali ako je kritična masa na strani zla koje može proizići,tada će to izbiti na površinu.Sa "mein Kapf"ili bez nje.Trenutno nije potreban "maj Kapf".Zlo je na vratima cijelog svijeta i knjiga je već u primjeni.I bez čitanja.


registracija
9/11/09

superhik, 19.01.12. 00:57

Dio vec vidjenog specijalnog rata da se inducira ekstremizam u Njemackoj kako bi ih se ponovno moglo optuzivati slijedecih 70 godina.
Britanci jednostavno ne mogu podnjeti da su propali i da I'm spasa nema, a tako su dobro zivjeli na otimacini.


registracija
14/4/07

sabo, 21.01.12. 02:28

A ja mpslio da se ispuhao....?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika