18.01.2012. / 13:58

Autor: Nacional.hr

Proljeće u Dubrovniku u znaku Shakespeare Festivala

U periodu održavanja Festivala cijeli Grad će živjeti u znaku Shakespearea

William ShakespeareWilliam ShakespeareU Dubrovniku će se od 30. travnja do 6. svibnja održati Dubrovnik Shakespeare Festivalu, festival dramske i scenske umjetnosti i dvojezičnog kazališta.

U svojoj debitantskoj godini Dubrovnik Shakespeare Festival nam donosi uzbudljive izvedbe priznatih domaćih i međunarodnih umjetnika, kao i obrazovni program za domaće i gostujuće učenike. Program Festivala sadrži 3 dramske izvedbe i jednu rock operu.

Kazališna skupina redateljice Irine Brook, kćeri poznatog redatelja Petera Brooka, otvorit će ovogodišnji Festival sa predstavom San ljetne noći, a nakon toga uslijedit će gostovanje jednog od najboljih hrvatskih kazališta, Teatra Exit, sa predstavom SHAKEspeare na EXit, dok će monodrama Odisej kazališta Ad Infinitum iz Londona biti posljednja dramska izvedba prvog Dubrovnik Shakespeare Festivala. Sve predstave će se održavati u kazalištu Marina Držića.

Just Floyd, tribute band svevremenskih Pink Floyd-a zatvorit će prvo izdanje Dubrovnik Shakespeare Festivala koncertom u Culture Clubu Revelin.

Ovom prilikom Michael Lederer, osnivač i umjetnički ravnatelj Dubrovnik Shakespeare Festivala je izjavio:

"Službenim otvorenjem Dubrovnik Shakespeare Festivala ovaj plemeniti grad produžuje i kulturno produbljuje svoju turističku sezonu. Izuzetno smo zahvalni Gradu Dubrovniku i svim sponzorima na njihovoj potpori. A građanima Dubrovnika, kao i njegovim posjetiteljima kažemo: "Dobrodošli! Tu smo za vas! Pridružite se uzbuđenju kojeg nudi Dubrovnik Shakespeare Festival!"

U periodu održavanja Festivala cijeli Grad će živjeti u znaku Shakespearea: ruski umjetnik baziran u Berlinu i New Yorku Genia Chef, slikat će portret Williama Shakespearea na platnu veličine 2m x 2m. Svi posjetitelji moći će svakodnevno promatrati nastajanje Shakespearovog portreta ispod trijema palače Sponza. Partneri Festivala Kinematografi Dubrovnik prikazivat će projekcije filmova novije produkcije koji su nastali upravo po uzoru i motivima na Shakespeareova djela.

Učenici osnovnih i srednjih škola će biti u prilici otkriti glumca u sebi kroz zabavne interaktivne radionice „Shakespeareovih najvećih hitova" pod vodstvom osnivača londonske skupine Performance Exchange, glumca i učitelja Daniela Foleya, koje će se održati u prostorima Art radionice Lazareti.

Vezane vijesti

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika