19.01.2012. / 18:24

Autor: Hina

Samo za tri mjeseca

SDP-u 6, a HDZ-u 4,37 milijuna iz državne blagajne

Za rad parlamentarnih političkih stranaka, nezavisnih zastupnika i zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru bit će osigurano 14,75 milijuna kuna u prvom tromjesečju ove godine, odlučio je danas saborski Odbor za Ustav, poslovnik i propise.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELLFoto: Davor Puklavec/PIXSELLZa rad parlamentarnih političkih stranaka, nezavisnih zastupnika i zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru bit će osigurano 14,75 milijuna kuna u prvom tromjesečju ove godine, odlučio je danas saborski Odbor za Ustav, poslovnik i propise.

Po odluci o privremenom raspoređivanju sredstava, SDP će za 42 zastupnika i 19 zastupnica dobiti nešto više od šest milijuna kuna, a HDZ za 37 zastupnika i osam zastupnica 4,37 milijuna.

Slijedi Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati, koja će za 10 zastupnika i tri zastupnice dobiti 1,27 milijuna kuna.

Upola manje dobit će HDSSB za šest zastupnika i to nešto više od 573 tisuće kuna, a Hrvatski laburisti-Stranka rada, koji među šestero zastupnika imaju i jednu ženu, dobit će 582 tisuće kuna.

Za svakog izabranog zastupnika "podzastupljenog spola" stranci pripada pravo na naknadu u visini od 10 posto iznosa predviđenog za svakog zastupnika.

Istarski demokratski sabor (IDS) i Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) svaka s trojicom zastupnika dobit će po 286,6 tisuća kuna, a Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) s troje zastupnika 296 tisuća kuna.

Hrvatska građanska stranka (HGS) za zastupnika i zastupnicu dobit će oko 200 tisuća kuna.

Ruža Tomašić iz Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčevića dobit će oko 105 tisuća kuna, a po 95,5 tisuća kuna dobit će zastupnici HSS-a, Bošnjačke demokratske stranke te dvojica nezavisnih zastupnika i četvorica zastupnika nacionalnih manjina.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika