23.01.2012. / 11:38

Autor: Hina

'Hrvatski glasači rekli su što žele - budućnost u EU'

Danska je u ponedjeljak ujutro pozdravila ishod jučerašnjeg referenduma u Hrvatskoj na kojem su hrvatski građani rekli "da" Europskoj uniji, stoji na web stranici danskog predsjedništva EU-a.

Nicolai WammenNicolai WammenDanska je u ponedjeljak ujutro pozdravila ishod jučerašnjeg referenduma u Hrvatskoj na kojem su hrvatski građani rekli "da" Europskoj uniji, stoji na web stranici danskog predsjedništva EU-a.

"Pozdravljam pozitivan rezultat jučerašnjeg referenduma u Hrvatskoj. Hrvatski glasači su rekli što žele i izabrali budućnost unutar EU. Tim rezultatom, Hrvatska je napravila daljnji odlučni korak prema članstvu. Hrvatski put prema EU primjer je za cijelu regiju. On pokazuje da je odlučnim naporima i radom moguće dostići članstvo", kaže se u poruci danskog ministra za europska pitanja Nicolaija Wammena.

On dodaje da je Hrvatska postigla visok stupanj pripremljenosti za članstvo, te da je sada važno učiniti posljednji napor kako bi se riješila preostala pitanja.

"Predsjedništvo se veseli što će pozdraviti Hrvatsku kao 28. članicu EU-a nakon uspješnog završetka ratifikacijskih procesa u 27 zemalja članica", dodaje se u priopćenju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika