15.11.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

WASHINGTON

SMAKNUT PAKISTANAC, UBOJICA AGENTA CIA-E

U zatvoru američke savezne države Virginije smaknut je u noći između četvrtka i petka Mir Aimal Kasi, Pakistanac, koji je 1993. godine ubio dva, a ranio tri službenika američke Centralne obavještajne agencije – CIA. On je, ljut zbog američke politike prema muslimanima, a posebno prema Palestincima, sa svojim automobilom došao ispred ulaza u sjedište američke tajne službe CIA u Langleyju, te počeo pucati po automobilima, s kojima su službenici dolazili na posao. Gađao je samo muškarce i iz automata AK-47 ispalio pedesetak metaka. Nakon pokolja napustio je mjesto događaja u svojem automobilu, sakrio pušku u sobi, gdje je nedaleko glavnog grada Washingtona stanovao, te sljedećeg dana avionom otputovao za svoju domovinu Pakistan, a potom se sklonio u Afganistanu.
FBI je pokrenuo veliku istragu kako bi našao ubojicu, pa je provjerio sve kupce automata AK-47 u području Washingtona, i tako došao na trag Kasiju. Oformljena je posebna grupa agenata sa zadatkom da ga pronađe u Pakistanu. Uz pomoć pakistanske tajne službe, ušli su mu u trag, te ga 1997. godine uhitili u jednom hotelu u Quetti. Prebačen je u SAD, gdje je priznao zločin, pa je osuđen na smrt. Tijekom godina toliko sprijateljio s agentom koji ga je uhitio u Quetti, da ga je pozvao na svoje smaknuće. Tražio je da se postupak smaknuće ubrza, te pozvao svoje sunarodnjake u Pakistanu da ne organiziraju demonstracije zbog tog izvršenja kazne.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika