25.01.2012. / 18:51

Autor: Hina

Gradonačelnik Đurđevca ispričao se zbog homofobične izjave

Gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan (SDP) ispričao se na današnjoj konferenciji za novinare zbog izjava koje je dao lokalnim novinama u vezi s gašenjem foruma na gradskoj internetskoj stranici, kada je novinarki rekao da će ugasiti forum "jer mu je dosta da pet pedera i tri nezadovoljne žene non-stop kroje politiku grada".

Slavko GračanSlavko GračanGradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan (SDP) ispričao se na današnjoj konferenciji za novinare zbog izjava koje je dao lokalnim novinama u vezi s gašenjem foruma na gradskoj internetskoj stranici, kada je novinarki rekao da će ugasiti forum "jer mu je dosta da pet pedera i tri nezadovoljne žene non-stop kroje politiku grada".

U povodu napisa u tiskovinama odmah se želim ispričati svima koji se osjećaju povrijeđeni mojim izjavama ili interpretacijama mojih izjava, rekao je gradonačelnik Gračan.

"Nikada u životu nisam dijelio ljude na temelju njihovih rasnih, vjerskih, političkih ili drugih razlika te njihovih seksualnih orijentacija. Uvijek me zanima samo čovjek. Tražim čovjeka, i to ponavljam, njegove osobine, njegove vrijednosti", istaknuo je Gračan te objasnio u kojim je okolnostima dao spornu izjavu za lokalne novine.

Kako je rekao, izjavu novinarki dao je vozeći kroz najprometniji dio Zagreba, i to nakon njezina trećeg poziva.

"Svaki put sam joj rekao da nisam u mogućnosti dati izjavu uz molbu da ću je nazvati kada to bude moguće", rekao je Gračan, koji je, kako je dodao, prilikom trećeg poziva "dao izjavu u ljutnji jer je telefonskim pozivom doveden u situaciju u kojoj je bio ugrožen njegov život, život pješaka i ostalih sudionika u prometu".

Novinarka "Glasa Podravine", istražujući navode koji su se pojavili na forumu grada Đurđevca, a po kojima je ravnateljica lokalnog vrtića uhvaćena u krađi kozmetike u prodavaonici, nazvala je Gračana ne bi li se očitovao o tom slučaju.

Gradonačelnik joj je tada izgovorio rečenicu zbog koje se danas ispričao. U vezi s forumom Gračan je rekao da je zatvoren zato što "nije opravdao svoje postojanje".

"Uvodimo stranicu 'Pitanja i prijedlozi građana'. Na pitanja će odgovarati svi iz gradske vlasti kojima će ona biti upućena", rekao je Gračan.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika