26.01.2012. / 18:52

Autor: Hina

Programsko vijeće odbilo ispitati Šprajca

Članovi Programskog vijeća HRT-a odbili su na samome kraju današnje sjednice zahtjev smijenjenog urednika nedjeljnoga Dnevnika Zorana Šprajca da se obrati tom vijeću zbog slučaja vezanog uz emitiranje priloga o Vukovaru novinara Hrvoja Zovka jer su zaključili da je ta tema za njih završena i da nema potrebe o tome više raspravljati.

ČlaZoran ŠprajcZoran Šprajcnovi Programskog vijeća HRT-a odbili su na samome kraju današnje sjednice zahtjev smijenjenog urednika nedjeljnoga Dnevnika Zorana Šprajca da se obrati tom vijeću zbog slučaja vezanog uz emitiranje priloga o Vukovaru novinara Hrvoja Zovka jer su zaključili da je ta tema za njih završena i da nema potrebe o tome više raspravljati.

Šprajc je, po riječima predsjednice Programskog vijeća Nade Zgrabljić-Rotar, 27. prosinca prošle godine pisano zatražio da se obrati vijeću.

Član vijeća Josip Jović smatra da bi Šprajcov izlazak pred vijeće imao smisla prije nego što se javno obratio tom vijeću u središnjem dnevniku, ali to mu se sada čini deplasiranim.

Vijećnik Ivo Goldstein ocijenio je, pak, da Šprajcovo očitovanje ne bi donijelo nikakve nove elemente u cijelom slučaju te da raspravu treba završiti.

Tijekom rasprave o programskom usmjerenju televizije i radija u 2012. glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević izjavio je kako nije sigurno da će središnji informativni dnevnik biti prebačen u novi termin u 19 sati i trajati 50 minuta.

"Svjesni smo da termin ne igra ulogu, već sadržaj te dobri i sugestivni voditelji, i na tome radimo", rekao je Kovačević.

Smjernice o novom dnevniku treba donijeti posebna radna skupina do travnja, a, po njegovim riječima, "ostaje da se vidi hoće li se s emitiranjem krenuti svibnju ili rujnu".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 26.01.12. 20:40

Je, vjerojatno niko od familije tog famoznog "programskog vijeća" nije prošel pakel Vukovara, a hdz-ej ih je zadužil, pa na sve naćine skrivaju istinu o izdaji Vukovara!
A za goldsteina (il kak se već zove) je svaki židovski život bezgranično vredan, a svi životi Vukovara ne vrede niš, pa čak ni da se o njima veli istina - kaj bi bil minimum ljudskosti!
Gde se najde toliko tak ljigavih ljudi da se popuni celo to vijeće?!


registracija
5/1/07

james, 26.01.12. 21:26

tO SU SVE CURICE KOJE SE JEDNOSTAVNO BOJE JEDNOG NOVINARA.
PO TOM KLJUČU (CURICE I KLIMAČI) SU I ODABRANI


registracija
25/6/11

livio, 26.01.12. 22:32

HTV-Dnevnik nije Kolumnisticki uredak u 19:30 niti Sprajcova prcija. Pustite ga u novine pa neka pise kolumne do mile volje.


registracija
14/12/10

niger03, 27.01.12. 08:59

Za Goldštajna je svaka židovska žrtva simbol patnje za vijeke vjekova a istina o vukovarskim žrtvama ne vrijedi ni slova.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika