30.01.2012. / 14:36

Autor: Hina , Nacional.hr

Srušen stereotip: žene bolje parkiraju

"Studija je srušila mit o boljem snalaženju muškaraca u prostoru", rekao je Beeson i zaključio da bi muškarci "trebali pokazati više poštovanja prema svojim partnericama dok se parkiraju jer su nepobitne činjenice tu"

IlustracijaIlustracijaŽene parkiraju vještije od muškaraca, pokazala je britanska studija čiji su rezultati objavljeni u ponedjeljak, a koja je srušila stereotip o ženama kao nespretnijem spolu za upravljačem.

Na 700 svojih parkirališta britanska tvrtka NCP mjesec je dana snimala je 2500 vozača i vozačica pri parkiranju, a rezultati su pokazali da žene lakše pronalaze parkirališno mjesto jer voze sporije od muškaraca, koji ga u žurbi nerijetko propuste uočiti.

Vožnjom unatrag, kako to propisuju autoškole, parkira se 39 posto žena i samo 28 posto muškaraca. Osim toga, 52 posto žena parkira se točno "između crta", u sredinu, što čini samo četvrtina muškaraca.

Muškarci su bolji samo kada je u pitanju brzina, prosječno im treba 16 sekunda za parkiranje, a ženama 21 sekunda.

Neil Beeson, instruktor vožnje koji je obradio rezultate, "iznenađen" je jer tvrdi kako su "muškarci općenito bolji u autoškoli", ali je morao priznati da "žene očito bolje nauče lekcije".

"Studija je srušila mit o boljem snalaženju muškaraca u prostoru", rekao je Beeson i zaključio da bi muškarci "trebali pokazati više poštovanja prema svojim partnericama dok se parkiraju jer su nepobitne činjenice tu".

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika