30.01.2012. / 20:44

Autor: Hina

Swoboda: Hrvatski promatrači u EP krajem veljače

Šef skupine socijalista u Europskom parlamentu i dugogodišnji izvjestitelj za Hrvatsku Hannes Swoboda izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu da očekuje glatki proces ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora i krajem veljače očekuje hrvatske promatrače u Europskom parlamentu.

Hannes SwobodaHannes SwobodaŠef skupine socijalista u Europskom parlamentu i dugogodišnji izvjestitelj za Hrvatsku Hannes Swoboda izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu da očekuje glatki proces ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora i krajem veljače očekuje hrvatske promatrače u Europskom parlamentu.

"Mislim da će proces ratifikacije ići glatko, svi su čekali ishod referenduma i presudu hrvatskih građana. To je viđeno kao vrlo pozitivan signal i više nema otpora da se krene u proces ratifikacije", rekao je Swoboda novinarima u Bruxellesu, gdje se u ponedjeljak održava neformalni summit čelnika Europske unije.

Na summitu kao promatrač prvi put sudjeluje i hrvatski premijer Zoran Milanović. Upitan kako ocjenjuje prve MIlanovićeve poteze, Swoboda je rekao da je Milanović "dobro povezan i poznat u Bruxellesu i da se ljudi vesele dobroj suradnji s novim hrvatskim premijerom pogotovo nakon uspješnog refernenduma".

Swoboda je rekao kako se hrvatski zastupnici, koji će do ulaska u EU-u imati status promatrača, krajem veljače doći u Bruxelles. "Mislim da ćemo krajem veljače imati ovdje hrvatske promatrače", rekao je.

Vezane vijesti

EP protiv većeg oporezivanja dizelskog goriva

EP protiv većeg oporezivanja dizelskog goriva

Zastupnici Europskog parlamenta izjasnili su se u četvrtak na plenarnoj sjednici u Strasbourgu protiv postupnog izjednačavanja poreza na dizel i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika