01.02.2012. / 08:43

Autor: Hina , Nacional.hr

Argentina upozorava

Britanska militarizaciju falklandskog spora

"Argentinski narod žali što nasljednik krune stiže na tlo domovine u uniformi osvajača, a ne s mudrosti državnika koji rade u službi mira i dijaloga među narodima", dodaje se

IlustracijaIlustracijaArgentina je ocijenila da Velika Britanija militarizira spor oko Malvina, koje Britanci zovu Falklandima i izrazila žaljelje zbog skorog dolaska princa Williama u uniformi, navelo je u utorak argentinsko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

"Argentina odbacuje britanski pokušaj militariziranja sukoba u vezi kojeg su se Ujedinjeni narodi izjasnili više puta i naveli da dvije zemlje moraju riješiti to pitanje u bilateralnim pregovorima", naglašava se u priopćenju ministarstva nakon što je London u utorak najavio slanje razarača u "rutinsku misiju".

"Princ William stiže na Malvine kao član oružanih snaga svoje zemlje", nastavlja ministarstvo. "Argentinski narod žali što nasljednik krune stiže na tlo domovine u uniformi osvajača, a ne s mudrosti državnika koji rade u službi mira i dijaloga među narodima", dodaje se.

Falklandski otoci s 3.000 stanovnika, su pod kontrolom Ujedinjenog Kraljevstva od 1833. Tamo je raspoređeno tisuću britanskih vojnika.

Vezane vijesti

Rep na sol

Rep na sol

Urednik mjesečnika Le Monde diplomatique Serge Halimi piše o hrabroj odluci argentinske predsjednice Christine Kirchner, koja je prošlog listopada… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika