15.11.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

MINISTARSTVO OBRANE

STIPETIĆ U MIROVINU DO KRAJA GODINE

Ministrica obrane Željka Antunović najavila je da će do kraja godine umiroviti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH generala Petra Stipetića i 24 druga visoka časnika – ranga od brigadira do generala zbora, jer ispunjavaju zakonske pretpostavke za mirovinu. General Stipetić kao profesionalni vojnik zbog navršenih 65 godina mora po Zakonu o službi u Oružanim snagama biti umirovljen, Trenutačno se vrše intenzivne konzultacije oko njegovog nasljednika, a u “igri” je više imena, istaknula je ministrica ne precizirajući o kojim je osobama riječ. Do Stipetićevog nasljednika ministrica će doći u pregovorima s Uredom Predsjednika te Glavnim stožerom. Naglasila je da će se oko imenovanja novog načelnika GS OSRH oduprijeti svakom pokušaju lobiranja za pojedinog kandidata.
U pogledu približavanja NATO-u Željka Antunović je ocijenila da Hrvatska još nije spremna za ulazak u NATO, ali da će vjerojatno biti spremna u drugom ciklusu priključenja tom savezu.

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika