01.02.2012. / 20:14

Autor: Nacional.hr

Potpora unatoč štednji

Građani vjeruju Milanovićevim mjerama

Više od polovice građana smatra da će Vladine mjere dovesti do krpanja proračuna i stvoriti preduvjete za izlazak iz krize

Zoran MilanovićZoran MilanovićVeći PDV, kresanje proračuna, najave otpuštanja, ali Hrvati i dalje vjeruju u vladu Zorana Milanovića. Tako barem pokazuje posljednje istraživanje Crobarometra koje je objavila Nova TV.

Čak 65 posto građana podržava štednju u proračunu, a 43 posto smatra da je ušteda od 4,5 milijardi kuna optimalna.

Iako je vlada povisila PDV na 25 posto, gotovo polovica građana tu odluku podržava. No isto tako, gotovo polovica je protiv takve odluke. Građani pak ne vjeruju izjavama Slavka Linića da se zbog većeg PDV-a cijene neće povećati. Tek pet posto misli da neće biti poskupljenja.

Istraživanje pokazuje kako gotovo 60 posto građana misli da će im u ovoj godini životni standard biti loš, ali je njih 71 posto spremno na lošiji životni standard ukoliko to znači da će država izaći iz krize.

Više od polovice građana smatra da će Vladine mjere dovesti do krpanja proračuna i stvoriti preduvjete za izlazak iz krize.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
28/3/11

danac, 01.02.12. 21:17

narocito, nakon imenovanja osudjenih kriminalaca na funkcije.nece me zacuditi da jednog dana da martic postane ministar policije


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 01.02.12. 21:21

Zoki je bolji od Jace ili Sanadera, medutim nije bas puno poduzeo da ni uklonio sve gluposti koje su jaca i sanader implementirali.

svaka cast za ukidanje povlastenih mirovina sabornjacima i ostalim moralnim stakorima tipa Kajina i Seksa.


registracija
9/3/10

nostradurus, 01.02.12. 23:49

Ovcama se uvijek lako manipulira. Hladan tuš će ionako stići. Ne može nova vlada napraviti baš ništa jer ne želi. Samo glumataju, a vrijeme prolazi.
reforma.forumhr.com


registracija
7/3/11

medjimurec, 02.02.12. 08:53

Nova Tv a ko drugi , sto se nove vlade tice samo baulja , bacaju neke probne balone totalno izgubljeni u vremenu i prostoru! Ankica , povlastene imovine su samo bacanje prasine u oci , nista vazno i ne mijenja na stvari nista.


registracija
2/1/11

prohujalo, 04.02.12. 08:55

bas smo interesantni.....ljudi nisu dobro ni zauzeli pozicije, a mi ocekujemo cuda......cuda postoje samo u bajkama.....dajmo im sansu minimum pola godine...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika