02.02.2012. / 16:07

Autor: Nacional.hr

Ferenčak sam tražio da povučemo imenovanje

"Amoralno je napadati ljude koji nisu pravomoćno osuđeni", rekao je Čačić te dodao kako je uvjeren da je cijela afera Nanbudo politički potaknuta te da će sud to dokazati

Radimir ČačićRadimir ČačićPrvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić prvo je predložio Srećka Ferenčaka za predsjednika Nadzornog odbora Janafa, da bi nakon toga taj prijedlog povukao.

Već sama činjenica da bi Ferenčak, nepravomoćno osuđen za zlouporabu položaja imalverzacije zemljištem, nadgledao rad Janafa, bila je dovoljna da izazove reakciju javnosti. No, Čačić u imenovanju Ferenčaka ne vidi nikakav problem.

"Vodstvo HNS-a i ja osobno u potpunosti stojimo iza gospodina Ferenčaka", rekao je Čačić. Dodao je kako su u HNS-u uvjereni u Ferenčakovu nevinost.

"Amoralno je napadati ljude koji nisu pravomoćno osuđeni", rekao je Čačić te dodao kako je uvjeren da je cijela afera Nanbudo politički potaknuta te da će sud to dokazati.

"Srećko Ferenčak je čovjek visoke razine političke i osobne odgovornosti. Svjestan je potencijalne štete koju je ovakav medijski tretman mogao učiniti za našu koaliciju i zatražio je od mene da se promjeni prijedlog HANDA-e", rekao je Čačić.

Uz to je dodao da Ferenčaka vidi kao jednu od ključnih osoba u kontroli javnih tvrtki, ukoliko se potvrdi politička uvjetovanost sudskog postupka protiv njega.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
7/9/07

Vinogradar, 02.02.12. 16:46

Čačić: Ferenčak je nevin, a sam je tražio da ga ne imenujemo
Ferenčak : Čačić je nevin, a sam je tražio da ga ne imenujemo
za Prvog Potpredsjednika Vlade i Ministra Gospodarstva
jer je otpužba protiv njega u Mađarskoj da je usmrtio dvije osobe
POLITIČKI POTAKNUTA I DA ĆE TO NAJSKUPLJI ODVJETNICI DOKAZATI NA MAĐARSKOM SUDU.
Pusiić :
NIŠTA NIJE SPORNO U IMENOVANJU OSUĐENIKA
AKO SU ČLANOVI HRVATSKE NARODNE STRANKE


registracija
24/3/10

bagsy, 02.02.12. 18:10

Čačić:Ferenčak je nevin,protiv njega se vodi politički proces zbpg navulgarnijeg kriminala,možda bi uskok trebao ispitati kako je čačić svoj dug izraelcima od 20 mil $ preklopio s nekim koncesijama u hrvatskoj,točnije istri.


registracija
21/2/11

skyway, 02.02.12. 19:14

Ja osobno uvjek na neki nacin podrzavam Cacica, jer mi daje povjerenje njegova odlucnost i spremnost da se uhvati u kostac s problemima. No, ovaj put me jako, jako razocarao. Dakle, da sam Ferencek nije odustao bio bi tamo gdje ga je Vlada, odnosno on sam progurao, sto je bilo presudno, jer Cacic bi usprkos glasu javnosti ostao pri svome. Zar mu je trebalo da ga Ferencek poducava elementarnoj pristojnosti!?
Sada bumo vidjeli kako ce se odvijati situacija glede one "sitnice" iz Madjarske i kako ce se Ratimir poziionirati nakon sudske odluke.
Bahatost, bahatost, bahatost...


registracija
28/4/10

Zvonko, 02.02.12. 20:15

Pa Sanader nema ni nepravomoćnu, a kamoli pravomoćnu presudu ali mu je davno presuđeno.

Pošteni HNS-ovci!


registracija
29/4/09

florenz, 02.02.12. 20:45

Ima čovjek osobno iskustvo!


registracija
28/4/10

Zvonko, 02.02.12. 20:49

Jel ima tko normalan u tom HNS-u?

Čačić Gazimestanović,
Habuš Pijandurević,
Ferenčak Drpić,
Pusić Srbofilović...

Kad bi se samo učlanili još Drago Pilsel i Dragomir Hedl!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika