06.02.2012. / 14:19

Autor: Hina

Putin: Treba obnoviti demokraciju, ali ne po stranom modelu

Rusija mora svom narodu dati više političke moći, ali ne bi trebala brzati i slijediti strane recepte za demokraciju, ocijenio je premijer Vladimir Putin u članku objavljenom u ponedjeljak, mjesec dana prije predsjedničkih izbora na kojima očekuje pobjedu, javile su novinske agencije.

Vladimir PutinVladimir PutinRusija mora svom narodu dati više političke moći, ali ne bi trebala brzati i slijediti strane recepte za demokraciju, ocijenio je premijer Vladimir Putin u članku objavljenom u ponedjeljak, mjesec dana prije predsjedničkih izbora na kojima očekuje pobjedu, javile su novinske agencije.

Suočen s najmasovnijim prosvjedima tijekom 12-godišnje vladavine i u jeku priprema za povratak u Kremlj, Putin je u tekstu na naslovnici Kommersanta priznao da mnogi Rusi žele da im se glas više čuje.

"Naše je društvo potpuno drugačije nego što je bilo 2000. Mnogi su postali bogatiji, obrazovaniji i zahtjevniji. Naše civilno društvo je neusporedivo zrelije, aktivnije i odgovornije i mi moramo obnoviti mehanizme demokracije - ti mehanizmi moraju uhvatiti korak sa sve značajnijim građanskim angažmanom", napisao je Putin.

Dodao je, međutim, da se demokracija nikako ne bi smjela kopirati po nekom stranom modelu.

"Prava demokracija se ne može stvoriti u trenutku i ne može se kopirati po izvanjskom modelu", istaknuo je Putin.

Smatra da je "nužno da društvo bude spremno za korištenje demokratskih mehanizama".

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika