08.02.2012. / 15:30

Autor: Nacional.hr

Dodik izazvao val 'šikaniranja'

"U restoranu 'Željo' nisu mi htjeli naplatiti ćevape, iako pouzdano znaju kako sam ja Srpkinja. Gospodin nije htio čuti ništa o plaćanju, samo je ponavljao, kako nema rasprave, kuća časti", napisala je Svetlana Cenić

Milorad DodikMilorad DodikNakon izjave Milorada Dodika u televizijskoj emisiji kako 'Srbi u Sarajevu ne mogu kupiti ni novine na kiosku, a da ih se ne omalovažava', nastala je Facebook grupa 'Stop šikaniranju u sarajevskim trafikama i restoranima', piše Radio Sarajevo na svojim stranicama.

Ubrzo se na Facebooku sakupilo mnoštvo komentara, izdvojili smo onaj od novinarke Svetlane Cenić. "Želim da prijavim nekoliko slučajeva šikaniranja i ugrožavanja mojih elementarnih ljudskih prava, da ne kažem demokratskih! U ćevabdžinici "Željo" nisu hteli da mi naplate ćevape, iako pouzdano znaju da sam ja Srpkinja. Gospodin nije hteo da čuje da platim, samo je ponavljao: "Nema govora, gospođo, kuća časti!", i pored mojih upornih navaljivanja, gde je moglo doći i do incidenta. Time je ugrozio moje elementarno pravo da trošim pare! U kafanama mi redovno stižu ture pića, a da ih ja ni poručila nisam.

Gospoda čak neće ni da se identifikuju tom prilikom. Frizerski salon "Šabić" mi je uputio, možete misliti, poziv da dođem kad hoću i da imam frizuru od njih, čime je još jednom pogaženo moje srpsko dmeokratsko pravo da, ako hoću, i čupava hodam i da me samo Srbi (o)šišaju. Da ne govorimo o taksi službi! Taksisiti se redovno ispričaju sa mnom kao da smo rod rođeni, a nismo. Šta reći o JKP "Park", rasadnik u Neđaričima, gde pored onoga što platih, pokloniše mi sadnice ruža. Možete misliti te drskosti! O znanima i nezanima koji prilaze na ulici i pitaju za zdravlje, potpuno neovlašteno, da ne govorim. Šta reći na ovakva šikaniranja?!", stoji na njezinom postu.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
20/6/11

etna47, 08.02.12. 16:20

GOSPOĐO CENIĆ ZAHVALITE SE GOS: DODIKU ŠTO VAS TAKO VOLE I ŠTUJU U SARAJEVU. NEMA VAM TAKVOG GRADA NA SVJETU GDJE SE SVE DOBIJE I DA NETREBATE NIŠTA PLATITI.
lJEPO BI BILO DA SE ZAHVALITE I "SARAJLIJAMA" NA TAKVOM DOBROM DJELU. U "REP SRBSKOJ" TAKO NEŠTO NEĆETE DOŽIVETI.


registracija
4/5/11

devilavocado69, 08.02.12. 17:23

Verovatno je Gdja Cenic bila isto tako siroke ruke :)


registracija
23/8/09

xaron, 08.02.12. 19:43

Vidis, Srbima je sve besplatno u Sarajevu a opet se nesto bune.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika