08.02.2012. / 16:18

Autor: Hina

I Francuzi Nevenku za utrku imaju

Dužnosnica francuske vlade zadužena za zdravstvo pokušala se izvući iz nezgodne situacije nakon što je ismijana na društvenim mrežama zbog preporuke beskućnicima da tijekom polarnih hladnoća koje su zahvatile Europu - ne izlaze van.

Niske temperature odnijele su stotine života diljem EuropeNiske temperature odnijele su stotine života diljem EuropeDužnosnica francuske vlade zadužena za zdravstvo pokušala se izvući iz nezgodne situacije nakon što je ismijana na društvenim mrežama zbog preporuke beskućnicima da tijekom polarnih hladnoća koje su zahvatile Europu - ne izlaze van.

Ministrica Nora Berra u blogu je ovog vikenda napisala da su mala djeca, starije osobe, bolesni i beskućnici posebno ugrožene skupine tijekom ekstremnih hladnoća te bi trebali izbjegavati izlazak na otvoreno.

Njezin je komentar izazvao bujicu poruka na twitteru i medijskih izviješća zbog preporuke beskućnicima da ne izlaze iz kuća.

Berra je pokušala umanjiti štetu tako što je preko twittera poslala link na izmijenjeni tekst u kojem se beskućnici više ne spominju.

Posljednjih dana širom Europe od hladnoće je umrlo stotine ljudi od kojih su mnogi beskućnici.

Mnogi francuski gradovi otvorili su dodatna skloništa kako bi se beskućnici mogli skloniti od zime.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika