09.02.2012. / 12:05

Autor: Nacional.hr

Vojska na raspolaganju dok nevrijeme ne prođe

Ukupno je bilo angažirano više od 260 pripadnika OS RH i petnaestak različitih vozila i radnih strojeva OS RH, koji su ostvarili preko 400 radnih sati, pri čemu su utrošili oko 3000 litara goriva

Vojska je i dalje na terenuVojska je i dalje na terenuVojska je i dalje na terenu i pomaže u najugroženijim područjima, priopćili su danas iz MORH-a.

Na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnih oborina u Dalmaciji angažirana su četiri kamiona Oružanih snaga za dostavu hrane i ostalih potrepština na području Vrgorca, Imotskog i Trilja, a četiri stroja za čišćenje snijega OS RH angažirno je na cestama: Cista Provo-Imotski, Cista Provo-Arzano te Kistanje-Deverska.

Na području Vrgorca i Drniša dva tima po osam pripadnika Bojne za specijalna djelovanja (BSD) sa dvjema motornim saonicama i ostalom osobnom opremom za djelovanje u zimskim uvjetima, angažirano je na obilasku stanovnika zametenih sela, odnosno dostavi potrepština i eventualno izvlačenje oboljelih sa tog područja. Također, u bazi u Divuljama, i dalje je u pripremi helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) za eventalne potrebe angažiranja na žurnoj medicinskoj evakuaciji.

Od početka angažmana namjenski organiziranih snaga , 4. veljače 2012. na otklanjanju posljedica snježnih oborina na području Dalmacije, ukupno je bilo angažirano više od 260 pripadnika OS RH i petnaestak različitih vozila i radnih strojeva OS RH, koji su ostvarili preko 400 radnih sati, pri čemu su utrošili oko 3000 litara goriva.

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika