11.02.2012. / 18:35

Autor: Hina

Izvanredno stanje u Crnoj Gori zbog snijega

Crnogorski premijer Igor Lukšić predložio je u subotu parlamentu da se na cijelom teritoriju Crne Gore proglasi izvanredno stanje jer je snijeg, koji posljednjih 20-tak sati neprestalno pada, paralizirao gotovo cijelu Crnu Goru, a u Podgorici je uvedena radna obaveza građanima i zabranjeno je kretanje osobnim motornim vozilima.

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELLFoto: Duško Jaramaz/PIXSELLCrnogorski premijer Igor Lukšić predložio je u subotu parlamentu da se na cijelom teritoriju Crne Gore proglasi izvanredno stanje jer je snijeg, koji posljednjih 20-tak sati neprestalno pada, paralizirao gotovo cijelu Crnu Goru, a u Podgorici je uvedena radna obaveza građanima i zabranjeno je kretanje osobnim motornim vozilima.

Cestovni promet prema sjeveru je u prekidu, a vlak na pruzi Beograd-Bar, s 50 putnika, zaustavljen je u stanici Lutovo, u crnogorskim vrletima. Prema njima su krenule spasilačke ekipe.

U većini sjevernih crnogorskih općina nema ni električne energije, a ponestaju lijekovi i hrana. Najugroženije je seosko područje koje je sasvim odsječeno od gradskih centara.

Visina snijega, koji i dalje pada, kreće se od 10-tak cm u najjužnijem Ulcinju do preko dva metra u sjevernim gradovima.

U Podgorici je skoro jedan metar snijega, koji još uvijek pada. Krizni štab je uveo radnu obavezu građanima kako bi očistili snijeg s pločnika i ispred svojih domova. Čišćenje gradskih ulica ometaju automobili, pa je zabranjeno kretanje svim osobnim vozilima, osim onima s posebnim propusnicama.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

registracija
24/3/10

bagsy, 11.02.12. 21:51

Da im pošaljemo keruma?


registracija
21/9/11

nikip, 12.02.12. 07:51

neka posalju malo onu TV voditeljicu sta je komentirala Keruma da dođe u Europu


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika