13.02.2012. / 10:25

Autor: Nacional.hr

Mali predah, a sredinom tjedna nove oborine

U većini krajeva u unutrašnjosti zemlje prijepodne će biti pretežno oblačno, ponegdje uz slab snijeg

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaMeteorolozi tvrde kako je zasad gotovo s niskim temperaturama i iznimno jakom burom, ali najavljuju kako će jačih snježnih oborina ponovno biti sredinom tjedna.

U većini krajeva u unutrašnjosti zemlje prijepodne će biti pretežno oblačno, ponegdje uz slab snijeg. Sredinom dana i poslijepodne sa zapada očekuje se djelomično razvedrivanje. Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana jaka, na udare mjestimice i olujna bura, koja će tijekom dana postupno oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka predviđa se od -8 do -3, na Jadranu od 2 do 8 °C.

Zimski uvjeti ukinuti su na D 3, staroj cesti kroz Gorski kotar i na autocesti A 6 od čvora Bosiljevo 1 do Delnica pa tako sad kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama smiju voziti tim cestama. Autocesta A 1 otvorena je za sav promet, a zbog mjestimičnog snijega na kolniku brzina je na nekim dionicama ograničena na 60 km/h. Na Jadranskoj magistrali od Bakra do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp-prikolicama.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zimski uvjeti ili zabrana prometa traje na većini državnih cesta u Slavoniji, Baranji, Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske te u Dalmaciji.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika