13.02.2012. / 17:09

Autor: Hina

Netanyahu: Za napade je odgovoran Iran

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu optužio je u ponedjeljak Iran da stoji iza napada na osoblje izraelskih veleposlanstava u Indiji i Gruziji, u kojima je ozlijeđena najmanje jedna osoba u New Delhiju.

Benjamin NetanyahuBenjamin NetanyahuIzraelski premijer Benjamin Netanyahu optužio je u ponedjeljak Iran da stoji iza napada na osoblje izraelskih veleposlanstava u Indiji i Gruziji, u kojima je ozlijeđena najmanje jedna osoba u New Delhiju.

"Iran, koji stoji iza ovih napada, najveći je propagator terorizma u svijetu", izjavio je Netanyahu, prema priopćenju objavljenom iz njegova ureda.

"Posljednjih mjeseci svjedoci smo više pokušaja atentata na izraelske državljane i Židove u više zemalja svijeta, od Azerbajdžana do Tajlanda", dodao je izraelski premijer. "Svakoga puta uspjeli smo te napade spriječiti, uz pomoć lokalnih vlasti. U svim tim slučajevima, iza napada je stajao Iran i njegov vazal Hezbolah", istaknuo je Netanyahu, dodajući da će se "Izrael nastaviti boriti protiv međunarodnog terorizma".

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je ranije da su izraelske diplomatske misije u Gruziji i Indiji u ponedjeljak bile metom napada, a prema navodima izraelskih medija u napadu u New Delhiju ozlijeđena je supruga izraelskog diplomata kada je bomba eksplodirala u njezinu autu u New Delhiju. Žena se nakon eksplozije uspjela dovesti do izraelske ambasade, odakle je prevezena u obližnju bolnicu.

Indijske vlasti istražuju je li bomba bila stavljena ispod automobila ili je terorist na motoru bacio bombu na automobil u vožnji.

Gruzijska policija je pak uspjela deaktivirati bombu postavljenu u vozilu jednog djelatnika izraelskog veleposlanstva u Tbilisiju.

Prema riječima glasnogovornika gruzijskog ministarstva unutarnjih poslova, diplomat je primijetio sumnjivu napravu u svom automobilu i pozvao policiju koja je otkrila da se radi o bombi, te ju deaktivirala.

Ovi incidenti koincidiraju s godišnjicom ubojstva vojnog vođe Hezbolaha Imada Mugnijeha, ubijenog 12. veljače 2008. godine, ali za današnje napade još nitko nije preuzeo odgovornost.

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova naredilo je povišenje stupnja osiguranja u veleposlanstvima diljem svijeta, prenosi izraelski list Jerusalem Post.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 13.02.12. 20:56

Gdje baš njih nađe?


registracija
18/1/12

Montana1, 15.02.12. 10:35

To su Židovska posla kao i u rušenju blizanaca u New Yorku kada nitko nije poginuo od Židova, tako i u ovim napadima nitko nije poginuo jer je to napravio Mosad samo da optuže Iran !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika