14.02.2012. / 16:29

Autor: Nacional.hr

Vojska eksplozivom razbijala led na Dravi

Ovo djelovanje OS RH, koje nije dosad izvođeno, trebalo bi omogućiti daljnje oslobađanje plovnog puta na rijeci Dravi koje će provesti ledolomci

Vojska je probila ledVojska je probila ledNamjenske organizirane snage Zapovjedništva za obuku i doktrinu Hrvatske kopnene vojske, korištenjem minsko eksplozivnih sredstava probile su plovni put na rijeci Dravi, na lokaciji udaljenoj 26 kilometara od ušća Drave u Dunav, otprilike pet kilometara uzvodno od središta Osijeka.

Navedena aktivnost izvedena je temeljem zahtjeva i u koordinaciji sa DUZS-om, MUP-om, Hrvatskim vodama i jedinicama lokalne samouprave, ističu u MORH-u.

Pirotehničari iz sastava Inženjerijske pukovnije ZOD-a danas oko 12.20 sati izdubivši led i postavivši eksplozivne naboje, uspješno su izveli probne detonacije. Točno u 15.56 h provedene su detonacije koje su oslobodile plovni put u duljini od 150 metara.

Ovo djelovanje OS RH, koje nije dosad izvođeno, trebalo bi omogućiti daljnje oslobađanje plovnog puta na rijeci Dravi koje će provesti ledolomci.

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika