16.02.2012. / 19:55

Autor: Nacional.hr

Kaštelani traže očitovanje Ministarstva zdravlja o oboljeloj djeci

Istaknuo je da ukoliko su podaci o oboljeloj djeci točni, to mora potvrditi i objaviti nadležna insitucija te utvrditi uzrok tih oboljenja i način na koji spriječiti daljnja oboljenja

Josip Berket (na slici s Ozrenom Matijaševićem; foto:Ivana Ivanovic/PIXSELL)Josip Berket (na slici s Ozrenom Matijaševićem; foto:Ivana Ivanovic/PIXSELL)Gradonačelnik Kaštel Josip Berket na konferenciji za medije rekao je kako je uputio dopis u Ministarstvo zdravlja, ministru prof.dr.sc.Rajku Ostojiću i ravnateljici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, dr. Jasni Ninčević, da se hitno očituju o objavljenim informacijama o zabrinjavajućim i dramatičnim podacima o broju oboljele djece od zloćudnih bolesti na području Kaštelanskog bazena.

Kako prenosi službeni portal grada Kaštela, prema podacima, koje je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća iznio vijećnik dr.Mihovil Biočić, na području Splita, Solina, Kaštela i Trogira, u posljednjih 11 godina, odnosno od 1999. do 2010.g. od zloćudnih tumora oboljelo je 123 djece, od čega je 90 djece do 18 godina iz Splita, a ostali su iz Solina, Kaštela i Trogira.

"Očekujem od tih institucija da nam se hitno očituju što je istina. Ako se dokaže da bilo tko, bilo koja tvrtka ima veze s ovim zastrašujućim brojkama o oboljeloj djeci, onda nema dileme da takav izvor treba zatvoriti. Međutim, isto tako moramo biti ozbiljni i odgovorni, te ne iznositi takve informacije u javnost, a da se o tome nisu prethodno očitovali Ministarstvo zdravlja i Zavod za javno zdravstvo", kazao je gradonačelnik.

Istaknuo je da ukoliko su podaci o oboljeloj djeci točni, to mora potvrditi i objaviti nadležna insitucija te utvrditi uzrok tih oboljenja i način na koji spriječiti daljnja oboljenja.

Komentari

registracija
30/12/08

csiki, 17.02.12. 15:25

Cudnovato nema komentara ili mozda stalnim komentatorima nije intresantna tema zdravlje vasih i nasih deteta. Najvaznija stvar za jednu naciju deca i omladina to je buducnost i meni kao strancu zao sta se dogadja u okolini Splita trebalo bi vise paznje o ovoj temi. Zelim da sto brze utvrde razlog i ubrzani i uspesan oporavak bolesnicima


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika