17.02.2012. / 13:52

Autor: Nacional.hr

'Ili privatizacija ili stečaj s preustrojem'

Bravar Klaudio Brljata tvrdi 'ako propadne 3. maj, propast će i Rijeka'

Brodogradilište 3. maj Brodogradilište 3. maj Najavljena privatizacija brodogradilišta 3. maj ili moguće pokretanje stečaja ono je što radnici žele, piše Novi list.

Kažu kako se nitko se ne boji posla, ne vjeruju više nikome, strahuju za svoja radna mjesta i svjesni su kako trenutna situacija u brodogradilištu ne vodi nikamo.

Ivo Obućina, poslovođa na brodobravarskim izradama u 3. maju, prije je radio u Torpedu. "I tamo se govorilo o stečaju s preustrojem, a ispao je stečaj s likvidacijom u kojem su se pokupile vrijedne nekretnine. Nitko se u 3. maju ne boji posla, svjesni smo da se mora dogoditi ili privatizacija ili stečaj, najgore je ovo sivilo koje ne vodi nikud. Ali, nitko nam ne može zamjeriti što više ne vjerujemo nikome", rekao je.

Isto je prošao i 51-godišnji Marijan Katalinić. "Onaj tko nas misli kupiti, ako je imalo ozbiljan, sa sobom treba donijeti nove ugovore, nove poslove. Na tome počinje i završava sve. Samo posao nas spašava", izjavio je Katalinić.

Bravar Klaudio Brljata tvrdi 'ako propadne 3. maj, propast će i Rijeka'. Dodao je kako mu je plaća 'kasnila samo jedan dan, a više nije imao kune u džepu'.

Podsjetimo kako je ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade, Radimir Čačić, obećao je sindikalnim predstavnicima škverana kako neće dozvoliti da netko u brodogradilištima samo 'opere novac' i kasnije nestane. Ako uspije dogovor s DIV grupacijom i Jadranskim ulaganjima, kupoprodajni ugovori bit će vrlo precizno i strogo određeni. Morat će se ispunjavati preuzete obveze, a Čačić tvrdi kako je pred Nenada i Danka Končara postavio uvjet preuzimanja sva tri brodogradilišta ili nijednog. Ministar gospodarstva tako je jasno najavio kako nema novog privatizacijskog natječaja, ako propadnu ovi pregovori. Nagađa se kako bi se sudbina brodogradilišta mogla riješiti već do kraja idućeg tjedna.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika