20.02.2012. / 09:03

Autor: Hina

Frankfurt: Štrajk u zračnoj luci produljen do srijede

Njemački sindikat zaposlenika u sigurnosti zračnog prometa (GdF) pozvao je kontrolore kretanja zrakoplova na tlu u zračnoj luci u Frankfurtu da novi 24-satni štrajk, koji je počeo u ponedjeljak u pet sati ujutro, produlje do srijede.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNjemački sindikat zaposlenika u sigurnosti zračnog prometa (GdF) pozvao je kontrolore kretanja zrakoplova na tlu u zračnoj luci u Frankfurtu da novi 24-satni štrajk, koji je počeo u ponedjeljak u pet sati ujutro, produlje do srijede.

Prekid rada će tako trajati do pet sati ujutro u srijedu, objavio je glasnogovornik GdF-a Markus Siebers.

GdF, mala sindikalna skupina od dvjestotinjak članova, ali ključna kretanje zrakoplova aerodromskim pistama, traži povećanje plaća jer im se povećao opseg posla otvaranjem četvrte piste u zračnoj luci.

Njihov štrajk u četvrtak i petak doveo je do otkazivanja oko 450 letova. Sindikat je objavio da neće štrajkati tijekom vikenda kako bi uprava Fraporta, tvrtke koja upravlja zračnom lukom u Frankfurtu, trećoj po veličini u Europi, mogla razmisliti o njihovim zahtjevima.

Fraport zahtjeve sindikata smatra pretjeranima i odbija ih prihvatiti. Sindikat je odlučio produljiti štrajk na 48 sati jer im iz Fraporta "nisu ponudili nikakav novi odgovor", rekao je Siebers.

Lufthansa je već otkazala 200 predviđenih letova za ponedjeljak, uglavnom na domaćim linijama.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika