20.02.2012. / 17:58

Autor: Hina

Fondacija Jolie-Pitt donirala sredstva Forumu za slobodu odgoja

Udruga za promicanje pluralizma u društvu Forum za slobodu odgoja dobila je od zaklade Jolie-Pitt sredstva za provedbu projekta "Ključ za mir – odgoj za mir", namijenjenog poticanju izgradnje kulture demokratske i nenasilne komunikacije među djecom i mladima ali i u široj lokalnoj zajednici.

Angelina Jolie i Brad PittAngelina Jolie i Brad PittUdruga za promicanje pluralizma u društvu Forum za slobodu odgoja dobila je od zaklade Jolie-Pitt sredstva za provedbu projekta "Ključ za mir – odgoj za mir", namijenjenog poticanju izgradnje kulture demokratske i nenasilne komunikacije među djecom i mladima ali i u široj lokalnoj zajednici.

Riječ je o projektu kojem je glavni cilj promocija obrazovanja za mir te medijacije kao uspješne metode nenasilnog rješavanja sukoba.

Kako se ističe u priopćenju Foruma, do suradnje sa zakladom Jolie–Pitt došlo je u listopadu prošle godine kada se ta udruga uključila u akciju "7 kuna za sigurnu igru!" koju je pokrenula Osnovna škola Milan Brozović iz Kastva, a čiji je cilj bilo prikupiti značajniji iznos sredstava koja će se donirati za razminiravanje područja u Hrvatskoj koja su još uvijek zahvaćena minama.

Jolie je tom prilikom poslala pismo podrške akciji ali i Forumu za slobodu odgoja, poručivši kako je obrazovanje za mir izuzetno važno u promicanju stabilnog, demokratskog društva. "Napori Foruma za slobodu odgoja u obrazovanju mladih u nenasilnom rješavanju sukoba od ključne su važnosti za izgradnju trajnog mira", napisala je Jolie.

Zahvaljujući donaciji zaklade Jolie-Pitt, osnovane 2003. sa svrhom pomoći u humanitarnim krizama u svijetu, Forum će tijekom ove godine u sklopu projekta "Ključ za mir – odgoj za mir" u školama Ličko-senjske i Istarske županije organizirati edukacije iz medijacije i nenasilnog rješavanja sukoba, kako bi u svom radu mogli promovirati koncept obrazovanja za mir, ističe se u priopćenju.

Osim toga, bit će organizirane javne tribine o uvođenju mirovnog obrazovanja i medijacije u obrazovni sustav za donosioce odluka u politikama za djecu i mlade na regionalnoj razini a u sklopu projekta bit će izdana i publikacija o aktivnoj ulozi škole u izgradnji mira u lokalnoj zajednici koja će sadržavati primjere dobre prakse u odgoju i obrazovanju za mir, koji će moći poslužiti svim školama u Republici Hrvatskoj i u regiji.

Predsjednica Foruma Vesna Mihoković Puhovski osobno je zahvalila Jolie na donaciji i pismenoj potpori tome projektu na svečanoj promociji njezina filma "U zemlji krvi i meda" u petak 17. veljače u Zagrebu.

Udruga Forum za slobodu odgoja osnovana je početkom 90-tih godina prošloga stoljeća kao članica Europskog foruma za slobodu odgoja čiji je osnivač i današnji počasni predsjednik Eginhard Fuchs. Misija Foruma je provedba suvremenih i kvalitetnih obrazovnih programa u svrhu promicanja slobode i demokratizacije te pluralizma svjetonazora.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika