20.02.2012. / 22:10

Autor: Hina

Jakovina: Svaka radikalizacija je nepotrebna

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u večerašnjem je Dnevniku HTV-a izrazio nadu da će na sastanku najavljenom za 22. veljače proizvođači mlijeka i mljekare usuglasiti svoje stavove, istaknuvši da je svaka radikalizacija nepotrebna.

Tihomir JakovinaTihomir JakovinaMinistar poljoprivrede Tihomir Jakovina u večerašnjem je Dnevniku HTV-a izrazio nadu da će na sastanku najavljenom za 22. veljače proizvođači mlijeka i mljekare usuglasiti svoje stavove, istaknuvši da je svaka radikalizacija nepotrebna.

"Savjet za praćanje stanja u mljekarstvu, proizvodnji i preradi mlijeka je u srijedu, u 11 sati. Na njemu će sjesti i proizvođači i mljekare i nadam se usuglasiti svoje stavove", rekao je Jakovina dodajući da su dvije strane "vrlo blizu tome".

Istaknuo je kako je svaka "radikalizacija scene, odnosno, izlasci na ceste i plasiranje dezinfomacija nepotrebna". Ministar drži da iza toga jednim dijelom stoji politički motiv te ponavlja kako će u ovoj godini Ministarstvo ispoštovati preuzete obaveze.

Ponovio da Ministarstvo poljoprivrede ne može odrediti i pregovarati o cijeni mlijeka, naglasivši da je ono "regulativni čimbenik, netko tko je moderator i pomaže zaštititi primarnu proizvodnju i mljekare, ali ne na način da se uništi prerađivačka industrija".

Rekao je da kriza nije trebala nastati na takav način, pojasnivši da je nakon najave mljekarske industrije o raskidanju promemorije po kojoj se računala i isplaćivala cijena mlijeka, osnovan stručni Savjet za praćenje stanja u proizvodnji i preradi mlijeka.

U njemu su do prošle srijede predstavnici prerađivačke industrije i proizvođača, u nizu od tri do četiri sastanka, došli blizu kompromisnog rješenja. Zaključci su da sva količina mlijeka proizvedena u RH mora biti otkupljena od mljekara i da predstavnici udruga proizvođača mlijeka i mljekare dogovore novi model izračuna mlijeka, izjavio je Jakovina.

Vezane vijesti

Neće biti prodaje šuma, voda i poljoprivrednog zemljišta

Neće biti prodaje šuma, voda i poljoprivrednog zemljišta

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavio je danas u Varaždinu da je stav vlade da su šume, vode i poljoprivredno zemljište nacionalno… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 20.02.12. 22:52

ljudi se bore za golo prezivljavanje, i ovaj prica da je radikalizacija nepotrebna!!!! Koje budale sjede u vladi.


registracija
11/1/10

fluid, 20.02.12. 22:56

Samo udri Jakovina !Imaš i po kome!Sve su to mljekarski magnati i tajkuni.Treba ih sve uništiti.Udri seljačine glupe,nisu oni za Europu.Oni su samo za topovsko meso preko kojega si i ti danas Ministar.Svaka vam čast.Isti sljed istog scenarija.HDZ = SDP.Ni za dlaku se ne razlikujete.Vi svi jednostavno neznate drugačije.Dok sve ne uništite što vrijedi u Hrvatskoj,nećete stati.


registracija
12/2/12

bruny, 20.02.12. 23:29

Želio bi zaraditi novac, a bojiš se razgovora za posao? Želiš slobodu a trebaš stabilan prihod? Želiš zaraditi od doma? Učiš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac? Onda imam posao koji ti odgovara. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-200$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Sve što ti je potrebno je računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako si zainteresiran/a pošalji mi mail:brunoposao683@gmail.com


registracija
14/11/07

laufer, 21.02.12. 00:00

" Zaključci su da sva količina mlijeka proizvedena u RH mora biti otkupljena od mljekara..."

Ja proizvodim prozore i naša Udruga proizvođača prozora zahtjeva da sve prozore što proizvedemo otkupi Bauhaus i to po cijeni koju mi odredimo.
Ako neće Bauhaus, ima da to učini država iz proračuna.
Ili idemo na ulicu i zatrpat ćemo Slavonsku aveniju prozorima.


registracija
27/11/11

Culex, 22.02.12. 15:29

Stoćari prijete:dogoditi će se narod !"Žalosno,jer je večina iz Slavonije i Baranje gdje je taj slogan značio..dolazimo,srušiti ćemo vladu! To su uspjeli miloševićevi fašisti prvo na Kosovu,pa u Vojvodini.Došli u u Ljubljanu ali potjerani .Nisu ni imali dovoljno domaćih ugroženih.Za to vrijeme je Slavonija na oprezu i po sigurnim kanalima( već je89/90) poslato upozorenje da se svatko spremi koliko god može.Neću dalje. Žalosno da se time danas prijeti.No,sjećam se onih pokislih kokoši u kokošinjcu(taboru) HDZ kad doznaše za poraz!Jedan od njih,zaćudo trijezan,reče : neće vam biti lako,možemo vam napuniti ulice preko noči! Ono što je najvažnije,nova Vlada uzimajući vlast ,prihvatila je,kao pravni slijednik,sve i sva od bivše vlasti.Ali nije kriva za sada eskalirajuće probleme.Nije moguće u tako kratko vrijeme sanirati HDZ lopovluk , perfidna ino.zaduživanja i odlaganja svih restrikcija.Pa taj HDZ ološ je ovo, sad, inplatirao kao kukavičje jaje,a bolje,kao zmiju u njedra hrvatskog stoćarstva.Sutra će biti brodogradnja,pa vinogradarstvo, da o javnom sektoru da ne pričam.Malo pomalo uviđamo kolika je minska polja posijao HDZ-podmukli zlotvor.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika