21.02.2012. / 11:55

Autor: Nacional.hr

Iz novog Nacionala

Dragičević otpisan zbog Čačićeve sestre

Čačić je odustao od imenovanja Dragičevića u Nadzorni odbor Ine, jer bi se ponovno mogla pokrenuti afera Aurum osiguranja u kojoj je Radmila Ramušćak dobila 300.000 eura vrijedne dionice, kupljene Ininim novcem

Tomislav DragičevićTomislav DragičevićNovi broj Nacionala donosi priču o nekadašnjem čelnom čovjeku Ine, Tomislavu Dragičeviću. Naime, kako doznaje Nacional, unatoč snažnom lobiranju Radimira Čačića Dragičević neće biti kandidat za položaj u Nadzornom odboru hrvatske naftne kopanije.

Nakon detaljne provjere Dragičevićeve biografije, donesena je odluka kako bi njegov angažman u javnom poduzeću za Vladu mogao biti kontraproduktivan. Osim zbog dvojbenih rezultata u vođenju nacionalne naftne kompanije i zbog optužbi za utaju poreza.

SDP nije sklon imenovanju osobe protiv koje se vodi sudski spor koji bi mogao rezultirati osuđujućom presudom, pogotovo nakon propalog imenovanja nepravomoćno osuđenog Srećka Ferenčaka u Nadzorni odbor Janafa. No, na Dragičevićevom imenovanju inzistira upravo Čačić koji se poziva na predizborni dogovor prema kojem mu je obećana autonomija u imenovanju kadrova.

Prema Nacionalovim izborima Dragičeviću je presudila već pomalo zaboravljena afera Aurum osiguranje. Dionice te tvrtke, koja je bila u većinskom vlasništvu Čačićevih tvrtki, protupravno su Ininim novcemu kupila i na sebe registrirala dva tadašnja direktora Inine podružnice u BiH. Cijeli je slučaj pravno sumnjivom nagodbom riješio upravo Dragičević, a sporne su dionice na kraju navodno bile registrirane na Čačićevu sestru, Radmilu Ramušćak.


Cijeli tekst pročitajte u novom broju Nacionala.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 21.02.12. 18:09

Kada ovom ili ovakvom lku dobaciš u lice da je kriminalac sabijelim ovratnikom,što je policijski naziv za direktore i ine intelektualce-kriminalce,on samo slegne ramenima,nasmiješi se onako nevino i uzme svoj dio od stotina milijuna te ode svojoj djei i unučadi pokazati kako je tata i deda pametan.Bez grižnje savjesti,bz moralnih upita bez imalo stida.Lik naveče mirno,spokojno i bez ikakvih osobnih propitivanja,legne u svoju postelju i zaspi snom pravednika.Ne,nije pravednik već je on,i njemu slični,osoba bez osjećaja odgovornosti i ooba bez savjesti.Osoba autističkohg pristupa svojoj okolini i osoba koja boluje od izvrtanja teze šta je to moral.Najčešće čak ni ne postavljaju nikakve krierije morala.Jednostavno je izbacio pojam moral iz svojega života i živi neopterećen svim tim socijalnim trivijalnostima.Njegovo je sve što god više može maznuti.Ne bira način ni sredstva.Jednostavno životinjski instinkt koji se ne trudi više ni prikriti a kamoli sakriti.Streljački vodovi nisu vandalizam.Streljački vodovi su za ovakve jedina pravičnost.Sva samoubojstva nemoćnih pojedinaca,je počinio upravo ovaj gospodin.Gospodin Dragičević(naravno da nije gospodin-to se sprdam)bi trebao odgovarati za djelo ubojstva svih tih nesretnika koji nisu imali izlaza iz situacije koju je upravo stvorio Dragičević i njemu slični.Ne zbog "zuba za zub"već za kazneno djelo ubojstva sa predumišljajem.Streljački vodovi bi imali šta rditi u Hrvatskoj.Radili bi u tri smjene i to podugi period.No,kako vidim ulica će uskoro reći svoje.Još samo da malko otopli,bit će talambasa.A tada"dragičevići"držite gaće.


registracija
28/4/10

Zvonko, 21.02.12. 21:51

Političari su po prirodi kvarljiva roba iz jednostavnog razloga što imaju najviše prilika to postati bez kazne. HDZ kao stranka koja je najduže na vlasti i statistički prednjači u pokvarenosti pojedinaca do samog vrha, HNS ga u stopu slijedi, HSLS također a i IDS nije od kriminala cijepljen. ono što meni osobno upada u oči jest da jedino SDP baštini epitet poštene stranke čestitih ljudi. Ne znam za niti jednu nepravomoćnu sudsku presudu za neki kriminal a kamoli pravosudnu kad govorimo o javno etabliranim političarima?! Čak mi je i statistički, za ipak tako veliku stranku, upitna ta razina poštenja imajući u vidu da su i bili na vlasti 4 godine! U čemu je tajna tog poštenja! HDZ je na sudu i prijeti mu zabrana rada. Čačić, Ferenčak, Habuš, Dragičević, Mesić i suprug Vesne Pusić dovode se u mnoge nezakonite kontekste a neki imaju i nepravomoćne presude. HSLS-ovac Čehok je na sudu. O Jakovčićevim marifetlucima bruji godinama Bruno Langer i hrabriji novinari Glasa Istre. Protiv SDP-a je bilo provedeno par istraga (Mršić, Obersnel, Bandić) ali ništa od optužnica. Tko zaustavlja sve te procese?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika