21.02.2012. / 20:40

Autor: Hina

Siniša Svilan dao iskaz u USKOK-u

Direktor programa Nove TV Siniša Svilan ispitan je danas u USKOK-u, gdje se pojavio uz odvjetnicu pa se nagađa da je iskaz dao kao osumnjičenik.

Siniša Svilan (Foto: Borna Filić/PIXSELL)Siniša Svilan (Foto: Borna Filić/PIXSELL)Direktor programa Nove TV Siniša Svilan ispitan je danas u USKOK-u, gdje se pojavio uz odvjetnicu pa se nagađa da je iskaz dao kao osumnjičenik.

Svilan se u sjedištu USKOK-a u Gajevoj ulici u Zagrebu zadržao oko sat i pol, nakon čega je novinarima izjavio kako je napokon dobio priliku reći svoju istinu.

"Napokon sam dobio priliku reći svoju istinu. Usudio bih se reći pravu istinu na pravome mjestu", rekao je i zamolio novinare da budu korektni u izvještavanju.

Njegova braniteljica Silvana Smodlaka-Vraneković nije željela ništa otkriti o ispitivanju u USKOK-u u kojemu se također nije moglo ništa doznati.

Nagađa se da su istražitelji Svilana ispitali o sumnjivim poslovima produkcijske tvrtke "Core media" poduzetnika Vladimira Šelebaja Sellierija, koji je javnosti poznat i kao bivši muž bivše HTV-ove novinarke i urednice Dijane Čuljak. Šelebaj je pod istragom od polovice listopada prošle godine, a neki su mediji prošlog tjedna objavili da je i Svilan osumnjičen za primanje mita u gospodarskom poslovanju.

Navodno ga se sumnjiči da je od vlasnika "Core media" Šelebaja, njegove supruge i njihova prijašnjeg partnera Edvina Softića od 2004. do 2007. primio više od 250 tisuća eura provizije, to jest mita kako bi njihovi projekti prošli na Novoj TV.

Šelebaja tužiteljstvo sumnjiči za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, to jest da je uz pomoć petero suosumnjičenih fiktivnim ugovorima i računima "izvukao" šest milijuna kuna preko tvrtaka "Core Media" i "Media spot", a za više od tri milijuna kuna oštetio i državni proračun na račun podizanja uračunatoga PDV-a. Šelebaj, koji ima i francusko državljanstvo, proveo je dva mjeseca u istražnom zatvoru iz kojega je izašao polovicom prosinca pošto je platio jamčevinu od 100 tisuća eura i založio kuću na otoku Hvaru.

Kao mjera opreza oduzeta mu je putovnica i određeno da se redovito mora javlja sutkinji istrage zagrebačkoga Županijskog suda.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
26/10/11

iznogud, 21.02.12. 23:22

Ako je Svilan nešto radio protuzakonito, svakako nije bio sam. Ima na toj televiziji i mračnijih likova. Direktor Mavrić vuče repove još od afere PIK Vrbovec...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika