22.02.2012. / 12:17

Autor: Nacional.hr

Leonora Surian ponovo na kazališnim daskama HNK Rijeka

Riječka glumica Leonora Surian nakon gotovo godinu dana pauze u riječkom HNK Ivana pl. Zajca nastupa u novoj predstavi. Riječ je o modernoj verziji Antigone čija će se premijera održati 25.2.2012.

Leonora SurianLeonora SurianAutorski projekt Ozrena Prohića prikazat će jednu sasvim drukčiju Antigonu, kakva još nikada nije bila uprizorena. Moderna Antigona
odrasla je na techno glazbi i sluša zbor koji pjeva u Sanremo stilu. Upravo je ta uloga nezaobilaznog zbora u grčkim tragedijama dodijeljena Leonori Surian i njenoj kolegici Miriam Monici. Leonora Surian vodi publiku kroz priču o Antigoni koja je smještena u današnjicu, ona prepričava aktualne teme i komentira političke događaje.

"Cijeli proces rada bio je jako ugodan i lijep, radili smo u opuštenoj i kreativnoj atmosferi. Iz toga se rodila Antigona drugačija od ostalih koje smo do sad vidjeli. Moja kolegica Miriam Monica i ja tumačimo zbor, ali za razliku od tradicionalnog zbora grčke tragedije, naš zbor je pun iznenađenja, pjevanja, plesa, igre, ali ne bih previše o tome da ne pokvarim iznenađenje," izjavila je Leonora.

Temeljena na istoimenoj starogrčkoj, Sofoklovoj tragediji, ova predstava govori o heroini koja se suprotstavlja vlasti i zakonu u želji da zaštiti i posluša zakone više od ljudskih što vodi prema tragičnom ishodu: Antigona ostaje živa zatvorena u grobu.

Naslovnu ulogu Antigone tumači Elena Brumini, uloge Ismene, njene sestre tumači Rosanna Bubola, dok Kreonta, igraju Bruno Nacinovich i Elvia Nacinovich. Antigonina zaručnika Hemona igra Giuseppe Nicodemo, a njegovu majku Euridiku, Kreontovu ženu tumači Elvia Nacinovich. U ulozi Stražara je Lucio Slama, a proroka Tiresije Alida Delcaro.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika