22.02.2012. / 16:17

Autor: Nacional.hr

Grubiša budući veleposlanik Hrvatske u Italiji

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova nastojat će popuniti mjesta iz svojih kadrova, pri čemu bi bili uključeni i domaći diplomati

Damir Grubiša Damir Grubiša Sigurno je kako će Damir Grubiša biti budući veleposlanik Hrvatske u Italiji, dok predlaganje Ive Goldsteina i Ivana Grdešića kao budućih veleposlanika u Francuskoj i Velikoj Britaniji još nije odlučeno, saznaje tportal.

Neimenovani diplomatski izvor otkriva kako se za ostala veleposlanička i konzulska mjesta još vode pregovori u Vladi. "Razgovori u Vladi traju, o nekim imenima je donesena odluka, o nekima se još pregovora. Vidjet ćemo što će biti", rekao je neimenovani sugovornik i otkrio kako postoji 15 ljudi o kojima se vode pregovori za veleposlanička i konzulska mjesta koja su upražnjena od kraja 2011. godine. Izvor naglašava kako će ih sada biti i više jer su neki mandati povučeni. Ističe kako će u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova nastojati popuniti mjesta iz svojih kadrova, pri čemu bi bili uključeni i domaći diplomati.

Sukob između predsjednika Ive Josipovića i bivšeg ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića vodio se oko tog kako u diplomatsku službu trebaju ići samo profesionalni diplomati, a ne političari. Grubiša je jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka za međunarodne odnose i sveučilišni profesor. Ivo Goldstein nije član nijedne političke stranke, vrsni je povjesničar, ali nema diplomatskog iskustva. Ivan Grdešić je profesor na Fakultetu političkih znanosti kao i Grubiša te je već odradio jedan veleposlanički mandat u SAD-u.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika