23.02.2012. / 07:32

Autor: Hina

U 13 sati nastavak dogovora o modelu otkupa milijeka

Sastanak Stručnog savjeta za praćenje stanja u proizvodnji i preradi mlijeka nastavit će se danas, u 13 sati, u Ministarstvu poljoprivrede, priopćeno je sinoć kasno iz Ministarstva.

Foto: Patrik Macek/PIXSELLFoto: Patrik Macek/PIXSELLSastanak Stručnog savjeta za praćenje stanja u proizvodnji i preradi mlijeka nastavit će se danas, u 13 sati, u Ministarstvu poljoprivrede, priopćeno je kasno sinoć iz Ministarstva.

Ministar Tihomir Jakovina pozvao je predstavnike proizvođača mlijeka koji već deset dana prosvjeduju, da deblokiraju promet na što su oni i pristali, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Igor Rešetar potvrdio je Hini kako je sastanak Savjeta za mlijeko završio bez dogovora, a da se sastanak nastavlja danas rano poslijepodne.

"Dogovoreno je da danas u 13 sati nastavljamo razgovore", rekao je Rešetar u telefonskoj izjavi Hini. Traktori koji blokiraju ceste vratit će se na pozicije koje smo imali jučer ujutro, dodao je.

Sastanak Savjeta za mlijeko počeo je jučer oko 11 sati. Nedugo nakon početka predstavnici Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) su ga napustili, nezadovoljni što je točka o otkupnoj cijeni mlijeka bila stavljena kao zadnja na sjednici Savjeta. Kasnije poslijepodne su se vratili na sastanak.

Mljekari već deseti dan prosvjeduju pred Dukatom u Zagrebu, Sirelom u Bjelovaru, a prosvjed se posljednjih dana proširio i na niz drugih lokacija u Hrvatskoj.

Od petka 17. veljače, u blizini Dukata u Zagrebu traktorima su blokirali Slavonska aveniju iz smjera zapada, a jučer je ta zagrebačka prometnica bila blokirana u oba smjera, a blokirano je bilo i niz drugih cesta.

Zagrebačka policija obavijestila je kako je nešto poslije pola 2 ujutro odblokirala Slavonsku aveniju te privela nekoliko seljaka koji su svojim traktorima blokirali cestu. Slavonska je tako sada otvorena za promet, dok je Čavićeva i dalje blokirana.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 23.02.12. 08:32

Sinoć je Hloverka razguzila seljake pitanjem u emisiji koliko jedan od njih ima kredita. Ovaj je rekao da ima 75000 kn mjesečno. Kad ga je pitala koliko dobije poticaja od države počeo je mucati pa je jedva rekao da dobije 750000 kn godišnje. Kad mu je rekla da je to za 10 rata ostao je gledati pa se još naljutio i rekao kako će vratiti državi. Svi mi možemo dati doprinos u krizi a oni ne mogu. Još dozvole da ih Čobanković gura i sramoti na taj način. Seljaci, pokrijte se ušima i šutite. Sad ste sve dokazali.


registracija
24/7/11

mrvek, 23.02.12. 08:34

Da se samo dopunim. Niti ja niti veliki broj ljudi koje poznajem više neće kupovati mlijeko od Sirele, Dukata, nego ću kupovati ono bosansko i gotovo. Neka ga kupi HSS, HDZ skupa sa Čobankovićem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


registracija
24/7/11

mrvek, 23.02.12. 17:25

http://www.index.hr/vijesti/clanak/mljekarski-vodja-uhvacen-u-lazi-rekao-da-dobiva-700-tisuca-a-utrzio-3-milijuna-kuna-poticaja/600747.aspx


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika