23.02.2012. / 13:35

Autor: Nacional.hr

Vlada uvela sankcije, Ina se mora povući iz Sirije

Podsjetimo, Ina je u skladu s preporukama Europske komisije već u nekoliko navrata smanjivala svoju proizvodnju u Siriji

Zoran MilanovićZoran MilanovićVlada je na današnoj sjednici donijela odluku o uvođenju sankcija Siriji čime se pridružila ostalim zemljama članicama Europske unije.

Sankcije se odnose na zabranu nabave, uvoza i prijenosa sirove nafte i njenih derivata iz Sirije, odnosno prodaja, nabava prijenos i izvoz opreme i tehnologije za naftnu i plinsku industriju u Siriji. Također, zabranjuje se prodaja, nabava prijenos ili izvoz oružja, streljiva, vojnih vozila i opreme te sve ostale opreme koja bi se mogla upotrijebiti za unutarnju represiju. Dodatno se zabranjuje osiguravanje tehničke, posredničke i financijske pomoći te svjesno i namjerno sudjelovanje u aktivnostima kojima bi se pokušale zaobići zabrane.

Premijer Milanović u skladu s tom odlukom pozvao je Inu da povuče svoje poslovanje iz te zemlje do ukidanja sankcija, odnosno dok se ne uspostave demokratski standardi u toj zemlji.

Podsjetimo, Ina je u skladu s preporukama Europske komisije već u nekoliko navrata smanjivala svoju proizvodnju u Siriji.

Vlada je sankcijama odredila zamrzavanje sredstava i imovine koja pripadaju osobama odgovornim za nasilnu represiju civilnog stanovništva u Siriji te je tim istim osobama uskratila gostoprimstvo u Hrvatskoj.

Sankcije će biti na snazi sljedećih 12 mjeseci.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
26/10/11

iznogud, 23.02.12. 14:06

Bravo geniji, tko će vam nadoknaditi štetu zbog napuštanja vrijednog posla. Europska unija? NATO? Rekao bih porezni obveznici RH


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika