26.02.2012. / 15:16

Autor: Totalsport

SK skijašica: Vonn pobjedom u Banskom na korak do Velikog globusa

Glavne konkurentice u borbi za Veliki kristalni globus, Slovenka Tina Maze i braniteljica naslova Njemica Maria Hölfl-Riesch zauzele su 4. odnosno 6. mjesto, pa je Vonn dodatno povećala prednost u ukupnom poretku

Lindsey VonnLindsey VonnAmerička skijašica Lindsey Vonn pobjedom u superveleslalomu u Banskom učinila je veliki korak prema ukupnoj pobjedi u Svjetskom kupu, te preuzela vodstvo u poretku ove discipline.

Vonn je u češkom skijalištu slavila s 5 stotinki boljim vremenom od Tine Weirather iz Lihtenštajna, dok je najnižu stepenicu pobjedničkog postolja zauzela Talijanka Daniela Merigheti sa samo 7 stotinki slabijim vremenom od Amerikanke.

Glavne konkurentice u borbi za Veliki kristalni globus, Slovenka Tina Maze i braniteljica naslova Njemica Maria Hölfl-Riesch zauzele su 4. odnosno 6. mjesto, pa je Vonn dodatno povećala prednost u ukupnom poretku. Sada ima 528 bodova više od Maze, te 556 od Hölfl-Riesch, a do kraja je uključujući i završnicu u Schladmingu preostalo još osam utrka.

Također, američka skijašica je priskrbila osjetniju prednost u poretku za Mali kristalni globus u superveleslalomu odmaknuvši prvoj pratiteljici Austrijanki Anni Fenninger na 94 boda, te sunarodnjakinji Juliju Mancuso na nedostižnih 112 bodova, budući je do kraja ostala još samo utrka na završnici Svjetskog kupa u Schladmingu od 14. do 18. ožujka.

Vonn je u Banskom ostvarila 51. pobjedu u karijeri čime je došla na samo četiri pobjede manje od legendarne Švicarke Vreni Schneider (55), a u superveleslalomu je ovo bilo 18. slavlje za 27-godišnju Amerikanku.

SK skijašica, superveleslalom (Bansko), rezultati:

1.Lindsey Vonn (SAD) 1:15:66

2.Tina Weirather (Lih) +0.05

3.Daniela Merigheti (Ita) +0.07

4.Tina Maze (Slo) +0.33

5.Martina Schild (Aut) +0.38

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika