27.02.2012. / 13:09

Autor: Hina

Kina: u logor zbog širenja glasina o SARS-u

Policija u gradu Baodingu na sjeveru Kine objavila je da je s dvije godine "radne rehabilitacije" kaznila čovjeka koji je širio lažne glasine o epidemiji SARS-a u gradu.

IlustracijaIlustracijaPolicija u gradu Baodingu na sjeveru Kine objavila je da je s dvije godine "radne rehabilitacije" kaznila čovjeka koji je širio lažne glasine o epidemiji SARS-a u gradu.

On je u nedjelju osuđen na "radnu rehabilitaciju" u skladu sa zakonom, priopćila je policija u Baodingu u provinciji Hebei.

"Lažne informacije poremetile su društveni red", pojašnjavaju u policiji.

Godine 2003. kineski dužnosnici tjednima su tajili širenje SARS-a, Teškog akutnog respiratornog sindroma, prije nego što su glasine i veliki broj umrlih prisilili kinesku vladu da objavi istinu o epidemiji koja se proširila diljem svijeta.

Ukupno je od SARS-a u 37 zemalja svijeta oboljelo nešto više od 8000 ljudi, a 916 osoba je umrlo, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Od 2003. nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika