28.02.2012. / 14:30

Autor: Nacional.hr

Zbog tri dana razlike Markovu pola milijuna kn?

Novinari Novog lista saznaju kako bi bivši čelnik radije ostao u JANAF-u, a konačnu riječ o ugovorenim radnim pravima sredinom ovog tjedna trebao bi dati novi nadzorni odbor

Ante MarkovAnte MarkovBivši predsjednik uprave tvrtke Jadranski naftovod, Ante Markov, zbog samo tri dana preuranjenog imenovanja nove uprave može birati između unosnog radnog mjesta u tvrtki ili otpremnine od pola milijuna kuna, piše Novi list.

Markov je smijenjen 10. veljače, a mogao bi tražiti otpremninu u visini 24 plaće na temelju potpisanog ugovora, to jest pola milijuna kuna. Novinari Novog lista saznaju kako bi bivši čelnik radije ostao u JANAF-u, a konačnu riječ o ugovorenim radnim pravima sredinom ovog tjedna trebao bi dati novi nadzorni odbor. "Nadzorni odbor će na sjednici, koja će se održati do kraja tjedna, preispitati uvjete iz ugovora članova stare uprave, kao i pravne posljedice istih, s obzirom da je Nadzorni odbor odredio prava i obveze stare Uprave", izjavili su iz tvrtke. Markov nije želio komentirati svoj odnos s JANAF-om.

Markov je prije četiri godine, 13. veljače, imenovan predsjednikom uprave JANAF-a, na četverogodišnji mandat. U slučaju isteka mandata tvrtka bi puno bolje prošla, Markovu bi tad morala isplatiti samo šest plaća. "Ako je doista riječ o formulaciji da Markov ima pravo na otpremninu u slučaju 'prijevremene smjene', onda je riječ o nemaru ili mu je, pak, preuranjenom smjenom netko išao na ruku", rekao je odvjetnik Anto Nobilo.

Neslužbeni izvori iz JANAF-a uvjereni su kako Markov neće ni tražiti ni dobiti otpremninu. Kažu kako je on svoj mandat ispunio i kako je u posljednjoj godini svog mandata prestao biti predsjednik uprave tog poduzeća. Ne vjeruju kako je moguće zbog tri dana ranijeg odlaska s pozicije dobiti punu otpremninu, čak ni sudskim putem.

JANAF je dioničko društvo u mješovitom vlasništvu s većinskim državnim kapitalom, najviše dionica drže državna agencija AUDIO i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Sjedište mu je u Zagrebu, a upravlja naftovodnim sustavom koji je projektiran i građen u razdoblju od 1974. do 1979. godine za domaće i inozemne korisnike. Uz transport nafte, JANAF se bavi skladištenje nafte i naftnih derivata te prekrcajem tekućih tereta.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika