28.02.2012. / 14:37

Autor: Hina

Marković: 'Napadaju nas jer smo uspješni'

Na izravno pitanje je li ministar Jovanović na sastanku s vodstvom HNS-a tražio mandate na raspolaganje Marković je bio kratak i jasan. "Ne," kazao je čelnik HNS-a

Photo: Antonio Bronić/PIXSELL (arhiva)Photo: Antonio Bronić/PIXSELL (arhiva)Ne osjećam pritisak politike, niti je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović tražio naše mandate na raspolaganje, istaknuo je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatko Marković komentirajući nedavni sastanak ministra Jovanovića s vodećim ljudima hrvatskog nogometa.

"Mi smo se na tom sastanku ponašali kako se ponašaju pravi sportaši i nikakvih problema nije bilo. Gospodin ministar rekao je svoje, a mi smo rekli svoje," istaknuo je Marković naglasivši kako ne osjeća pritisak politike.

"Čega bi se ja trebao bojati. Nađite na ovim prostorima nekoga tko je slično napravio kao hrvatska reprezentacija. Jesmo li svjesni da je Hrvatska već 12 godina jedna od najvažnijih reprezentacija u Europi i Svijetu. Tko od nas može tražiti nešto više. Znate li da ovaj savez nema kune duga, a od države nismo dobili niti lipe."

Na izravno pitanje je li ministar Jovanović na sastanku s vodstvom HNS-a tražio mandate na raspolaganje Marković je bio kratak i jasan. "Ne," kazao je čelnik HNS-a.

Na novinarski upit o mogućim sankcijama Uefe zbog uplitanja politike u sport Marković je upozorio. "Što se toga tiče, ispada da gospoda ministri ne znaju što se smije, a što se ne smije. Ako ne znaju, mi ćemo im dati pravila kako se treba ponašati. Prema propisima Uefe i Fife u nacionalnim savezima sve treba biti sređeno i to je svakome jasno. Stoga tražiti nešto preko normi koje propisuju Fifa i Uefa je smiješno.

Marković je dao i svoje objašnjenje zašto je savez, po njegovom mišljenju, na meti 'udara': "Napadaju nas jer smo uspješni. Recite mi, koja je to firma u Hrvatskoj u zadnjih 12 godina uspješna kao HNS? Najveće zasluge idu Biliću i igračima, ali i mi ga uspješno vodimo. Hrvatu je najdraže napasti susjeda kad ima nešto. To se opet pokazuje, smetamo im jer smo uspješni!", poručio je Marković.

Predsjednik HNS-a je naglasio kako se neće pojaviti na današnjoj tribini "Nogometni klubovi - ustroj i budućnost" na kojoj bi jedan od gostiju trebao biti i ministar Jovanović, jer nije niti dobio poziv. "Nemam pojma o tom sastanku, nitko me nije zvao. Da me netko zvao naravno da bi išao. To je moja dužnost."

Marković se osvrnuo i na nedavne rasističke ispade dijela navijača Dinama i Hajduka na utakmicama protiv Istre 1961. "Savez će pokušati sve da se na stadionima reagira na pravi način. Prekidanje utakmica? To ne bi bilo dobro, ne možemo od utakmica raditi cirkus. Treba odgajati djecu, nisu krivi klinci, nego roditelji," poručio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika