29.02.2012. / 08:52

Autor: Hina

Linić uvjerava

Nema razloga za smjenu Nade Čavlović-Smiljanec

Propust što je dugove prema kreditnim institucijama izvršila sa zakašnjenjem smatram propustom, ali ne i razlogom za njeno razrješenje, navodi ministar financija Slavko Linić

ArhivaArhivaNa mrežnim stranicama Ministarstva financija danas je objavljeno očitovanje ministra Slavka Linića glede dugovanja pomoćnice ministra Nade Čavlović - Smiljanec, u kojem ministar ističe kako smatra propustom svoje pomoćnice što je dugove prema kreditnim institucijama izvršila sa zakašnjenjem ali da to ne može biti razlogom za njezino razrješenje.

Ministar ističe kako Nada Čavlović-Smiljanec kao ravnateljica Porezne uprave ne bi smjela imati obaveze ni prema državi ni osobne obaveze kao niti obaveze prema kreditnim institucijama ili građanima. Propust što je dugove prema kreditnim institucijama izvršila sa zakašnjenjem smatram propustom, ali ne i razlogom za njeno razrješenje, navodi ministar financija Slavko Linić.

Naglašava da je Čavlović-Smiljanac spor s PBZ-Cardom i Zagrebačkom bankom-Mastercard riješila, plativši dug na kamatu koji je sporila, pa se, kako se navodi, ne radi o dugu prema državi niti o zlouporabi položaja, a ni stjecanju bilo kakve koristi za sebe ili drugoga.

U očitovanju se podsjeća kako je Nada Čavlović-Smiljanac 1. siječnja 2012. imenovana na dužnost pomoćnice ministra financija i ravnateljice Porezne uprave te se dodaje kako je na dan preuzimanja dužnosti vodila parnične sporove u općinskom sudu u Virovitici.

Napominje kako je po osnovi kartičnoga poslovanja s PBZ-Cardom od 110.046,16 kuna plaćeno 31.000,00 kuna te ističe da je preostali dio podmiren višekratnim uplatama nakon imenovanja. Potvrdom PBZ-Carda od 27. veljače potvrđeno je da su obaveze s kamatom i pripadajućim sudskim troškovima izmirene, navodi se.

Obaveze datiraju iz 2009. i 2010. zato što je Nada Čavlović-Smiljanec po ovrhama Slatinske banke i Privredne banke Bjelovar plaćala jamac-platac po kreditima drugih osoba, koje su prestale plaćati svoje obveze, stoji u očitovanje te se dodaje kako, s obzirom na isplate po osnovi jamstva nije redovito plaćala svoje obaveze po kartičnom poslovanju.

Navodi se i kako je ukupni dug bio velik zbog visokih zateznih kamata i sudskih troškova.

Po osnovi kartičnoga poslovanja Zagrebačke banke "Mastercard" u iznosu od 38.500,00 kuna, navodi se kako je dug uplaćen temeljem pravomoćnoga rješenja tijekom veljače ove godine, tako da pomoćnica ministra financija Nade Čavlović - Smiljanec nema više obaveza po navedenom dugu.

Vezane vijesti

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Ministar financija Slavko Linić i ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavili su danas u Banskim Dvorima prijedlog Zakona o financijskom poslovanju… Više

Komentari

registracija
17/6/05

torpedo, 29.02.12. 09:29

Propust drzave je u tome sto vec odavno nije napravila zakon o insolveniciji privatnih osoba.

Pa onaj tko ne moze placati prijavi insolvenicju (sa svim i negativnim i pozitivnim posljedicama), a ne da sa sobom povuce jos dva - tri jamca.

Moram priznati da je i politika banaka po tom pitanju takodjer upitna, da ne kazem sumljiva. Ako smatraju da osoba nema dostatne garancije za dobijanje zajma, onda takve zajmove nisu trebali niti izdavati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika