29.02.2012. / 12:30

Autor: Nacional.hr

Coningov hotel otvoren, radnici bez plaće

"Sindikat je potpisao s Upravom kako će se tri zaostale plaće isplatiti u roku 15 mjeseci", rekao je Ivan Kovačević

Radimir Čačić je zajedno sa suprugom do 2000. godine držao 20 posto udjela u Coningu, a tada je svoja vlasnička prava prenio na odvjetnički uredRadimir Čačić je zajedno sa suprugom do 2000. godine držao 20 posto udjela u Coningu, a tada je svoja vlasnička prava prenio na odvjetnički uredObnovljeni Hotel Trakošćan radi tek dva mjeseca, a ovih dana radnicima je isplaćeno tek 25 posto plaće za studeni prošle godine, piše Poslovni dnevnik.

Hotel posluje u sklopu građevinske tvrtke Coning grupa u suvlasništvu supruge, ministra i potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, Marije Čačić koja je članica Uprave. Novinari Poslovnog dnevnika saznali su za neisplatu plaća u Sindikatu graditeljstva u čijem su članstvu radnici hotela. "Prije tri dana bila je isplata dijela plaće za studeni, a Uprava je najavila kako će u iduća dva tjedna na račune sjesti dvije plaće. Sindikat je potpisao s Upravom kako će se tri zaostale plaće isplatiti u roku 15 mjeseci", rekao je Ivan Kovačević, predsjednik Sindikata graditeljstva. Iz sindikata tvrde kako je hotelski biznis varaždinske tvrtke postao žrtva krize u građevinskom sektoru. Hotel je otvoren za Božić, a velik dio od 45 zaposlenih počeo je raditi nekoliko mjeseci prije otvaranja.

Uprava hotela Trakošćan potvrdila je kako radnici 'plaćaju cijenu solidarnosti unutar grupe', no naglašavaju kako su u samo dva mjeseca rada zabilježili izniman poslovni rezultat. U obnovu hotela je uloženo 90 milijuna kuna. Davorin Prpić, član Uprave Coningove tvrtke Congama, pod koju spada i Hotel Trakošćan, nije zabrinut za poslovanje. "Zima je u hotelskom sektoru mrtva sezona, no unatoč tome mi smo od Božića do danas imali 600 noćenja i 12 seminara, s obzirom da dobar dio poslovanja planiramo ostvarivati u kongresnom segmentu. U prvoj godini planiramo imati 35-postotnu popunjenost, što je ambiciozno, no smatramo kako je izvedivo s obzirom kako obližnji dvorac Trakošćan godišnje prodaje oko 100 tisuća karata, blizinu golf igrališta i lovišta, brojnih sadržaja koje nudi ovaj kraj", izjavio je Prpić. Zbog čega plaće kasne nije htio komentirati, jer to nije njegova nadležnost.

Dodajmo kako je Čačić zajedno sa suprugom do 2000. godine držao 20 posto udjela u Coningu, a tada je svoja vlasnička prava prenio na odvjetnički ured.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
23/9/11

Ceraria, 29.02.12. 12:47

Jeli ovo stamparska greska... 15 MJESECI umjesto
15 dana ????


registracija
30/11/10

jato, 29.02.12. 17:34

Sad će plaća samo nek Gazimir prvo mrkne negdje


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika