29.02.2012. / 22:03

Autor: Hina , Nacional.hr

Monti i Terzi sretni i ponosni ratifikacijom ugovora RH

"Razveselila me činjenica da je talijanski parlament ratificirao Ugovor o pristupanju Hrvatske EU-u. Italija i Hrvatska imaju bliske odnose i sretan sam što je Italija među prvima ratificirala sporazum", izjavio je Monti u Rimu

Mario MontiMario MontiTalijanski premijer Mario Monti izjavio je u srijedu da ga je ratifikacija Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji (EU) u talijanskom Senatu razveselila, a ministar vanjskih poslova Giulio Terzi rekao je kako je ponosan što je Italija prva od zemalja utemeljiteljica EU-a ratificirala taj dokument.

"Razveselila me činjenica da je talijanski parlament ratificirao Ugovor o pristupanju Hrvatske EU-u. Italija i Hrvatska imaju bliske odnose i sretan sam što je Italija među prvima ratificirala sporazum", izjavio je Monti u Rimu nakon sastanka s portugalskim premijerom Pedrom Coelhom.

Talijanski ministar vanjskih poslova Giulio Terzi novinarima je rekao kako je ponosan što je Italija prva od zemalja utemeljiteljica Europske unije ratificirala sporazum o pristupanju Hrvatske. Istaknuo je kako "realizacija ratifikacije u rekordnim rokovima svjedoči o čvrstoj potpori Italije ostvarenju povijesnog događaja - ulasku Hrvatske u EU".

"I dalje ćemo podupirati i poticati europsku integraciju svih zemalja zapadnog Balkana, što smatramo temeljem za promicanje stabilnosti i razvoja regije", zaključio je Terzi.

Gornji dom talijanskog parlamenta podupro je većinom glasova u utorak navečer, nepuna dva tjedna pošto je to 15. veljače učinio Donji dom, na sjednici na kojoj je bio i predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem zakon o ratifikaciji Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

Italija se tako pridružila Slovačkoj, Bugarskoj i Mađarskoj, koje su odobrile pristupni ugovor.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 01.03.12. 09:08

Pa jasno je zakaj su "sretni" - sad udu mogli bez i najmanjih prepreka "pokupovati" Dalmaciju.
Ima talijanska mafija puuuuuno penez, a talijanski "gradonačelnici" već spremno čekaju preuzimanje vlasti u dalmatinskim gradovima.
Blago nama, a i Dalmatincima!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika