05.03.2012. / 09:08

Autor: Hina

Medvedev naredio reviziju afere Hodorkovski

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev naredio je u ponedjeljak glavnom tužitelju da preispita "utemeljenost" presude u aferi nekadašnjeg naftnog magnata i kritičara vlasti Mihaila Hodorkovskog, priopćio je Kremlj.

Dmitrij MedvedevDmitrij MedvedevRuski predsjednik Dmitrij Medvedev naredio je u ponedjeljak glavnom tužitelju da preispita "utemeljenost" presude u aferi nekadašnjeg naftnog magnata i kritičara vlasti Mihaila Hodorkovskog, priopćio je Kremlj.

Dmitrij Medvedev zadužio je od glavnog tužitelja Jurija Čajku da "do 1. travnja preispita legitimnost i utemeljenost presuda" 32 osuđene osobe, među kojima i Mihaila Hodorkovskog i njegova glavnog suradnika Platona Lebedeva koji služe 13-godišnju zatvorsku kaznu, piše u priopćenju.

Dosadašnji predsjednik reagira tako na zahtjev oporbe koja mu je predala listu osoba koje smatra "političkim zatvorenicima", na susretu od 20. veljače.

Oslobađanje političkih zatvorenika bio je jedan od zahtjeva velikih oporbenih prosvjeda u Moskvi koji su uslijedili nakon osporavanih parlamentarnih izbora održanih 4. prosinca.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika