05.03.2012. / 12:55

Autor: Hina , Nacional.hr

OESS

Ruski izbori - namješteni

"Nije bilo istinskih protivnika i zloporabom sredstava ruske vlade osigurano je da uopće ne bude upitno tko će biti konačni pobjednik izbora", rekao je Tonino Picula, voditelj promatračke misije OESS-a na ruskim predsjedničkim izborima

ArhivaArhivaRuski predsjednički izbori bili su jasno namješteni u korist premijera Vladimira Putina, objavila je misija međunarodnih promatrača Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u ponedjeljak, prenijele su agencije.

"Nije bilo istinskih protivnika i zloporabom sredstava ruske vlade osigurano je da uopće ne bude upitno tko će biti konačni pobjednik izbora", rekao je Tonino Picula, voditelj promatračke misije OESS-a na ruskim predsjedničkim izborima.

"A bit izbora je u tome da rezultat ne bude siguran. U Rusiji to nije bilo tako" i zato "prema našoj ocjeni, ovi izbori nisu bili pošteni", rekao je Picula, voditelj izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a.

Misija je na izborni dan u nedjelju rekla da nije bilo većih nepravilnosti, no pri prebrojavanju glasova uočila je brojne prekršaje.

"Stanje se pogoršalo pri brojanju glasova što (OESS ) ocjenjuje negativno na gotovo trećini birališta zbog nepravilne procedure", navodi se u priopćenju.

"Iako su kandidati za ruskog predsjednika mogli neometano voditi kampanju, stvoreni uvjeti jasno su pogodavali premijeru Vladimiru Putinu", zaključuje priopćenje kako prenose agencije.

Putin je pobijedio u prvome krugu sa 64 posto glasova, prema izbornim rezultatima koje je u ponedjeljak objavilo središnje izborno povjerenstvo.

Komentari

registracija
21/4/11

spBN, 05.03.12. 14:44

Tak je.Fer bi bilo ak bi Putin mogel kak izguit,Vrak ti ebi!?


registracija
6/1/12

UnDeR, 05.03.12. 15:37

A izbori za Europsku komisiju? Aha, oni se postavljaju, ne izabiru se.....


registracija
26/10/11

iznogud, 05.03.12. 15:39

Bravo Picula. Putin je toliko jači od svojih protivnika, da je to nepošteno


registracija
28/4/10

Zvonko, 05.03.12. 16:41

OESS, društvo međunarodnih fukara bez demokratskog legitimiteta.

Kanite se Rusije jer Rusija nije ni Irak a ni Libija ili Sirija! Od Rusije bi nam se svima moglo debelo, što zavrtiti u glavi, što u stomaku a i u lisnici, ako do tada preživimo!


registracija
3/3/12

jasenko, 05.03.12. 17:51

Picula je nepotrebno zabio još jedan autogol Hrvatskoj! Nakon što je vlada nabrzinu i bez ikakve izlazne strategije naredila INI da izgubi naftno polje od 20 milijardi dolara u Siriji, sada i ovaj kreten želi zaratiti sa Ruskom Federacijom. Tko će nadoknaditi štetu koju prouzroće slonovi u trgovini porculanom?


registracija
17/12/10

zmaj, 05.03.12. 17:59

Evo naše zemlje i naših političara... Jasno je meni da se nekome moramo pokloniti pa tko god taj bio... Ali ne čestitat jednom PUTINU, nego govoriti kako su izbori namješteni, mogao mu je i rat objaviti! Putin "mafijaš" KGB-ovac... A šta je Obama, Sarkozy, Netanyahu... Čiji su oni agenti? Mossada, CIA-ini, Pentagonovi štakori... Umjesto da gleda na kakav način poboljšat (ISKLJUČIVO ekonomski) te nikakve odnose sa cijelim tim mrskim Istokom, glumi tu Robin Hooda. Grizu se svi "demokrati", nema jednosmjerne geopolitike! Plačite štakori...


registracija
24/10/11

klissilk, 05.03.12. 21:54

jasenko, ti si zaratio sam sa sobom. istina je uvijek istina. bolje i slon u trgovini porculana nego bijeli misevi u glavi. svojim komentarom dobrovoljno si priznao da si greska prirode.
budaletina.


registracija
20/8/10

McCoy, 05.03.12. 22:46

I pored zamerki OESS-a na probleme u izbornom procesu, Catherine Ashton je u svom izvestaju navela da je Putinova pobeda na izborima neosporna.

"The EU takes note of the preliminary results of the presidential elections and the clear victory of Vladimir Putin."
E sad, zbog cega se ova vest krije u pojedinim zemljama, ne bih da komentarisem.

Ceo izvestaj:

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=MEMO/12/158&format=HTML&aged=0&language=EN&guiLanguage=en


registracija
5/10/11

Dragi, 06.03.12. 00:44

Trebao je Sarkozi doći da se prijavi kao protivkandidat Putinu. Kad je on kao Mađar postao predsednik Francuske, zbog čega ne bi mogao postati i predsednik Rusije. On bi bio pravi protivkandidat.
Sigurno bi Picula, kao bivši komunjara, više voleo da je komunista Zjuganov pobedio na izborima. A razlika između Putina i drugoplasiranog Zjuganova je preko 45%. Sigurno je namešteno sa razlikom od 47%, ali nije kada u Francuskoj ili USA pobede sa razlikom od svega nekoliko prcenata.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika