05.03.2012. / 17:14

Autor: Nacional.hr

Al Kaida u Jemenu ublila 78 vojnika

Novi predsjednik je izjavio kako su mu prioriteti borba s militantnim pokretima na sjeveru i jugu zemlje, ponovna uspostava državnog autoriteta i borba protiv Al Kaide

Foto: Ilustracija (Reuters)Foto: Ilustracija (Reuters)U iznenadnom napadu pripadnika Al Kaide u južnom Jemenu ubijeno je 78 vojnika, izvještava BBC.

Vojni dužnosnici su izjavili kako je napad na vojne baze u provinciji Abijan potvrdio 'borbenu spremnost' militanata u regiji, koju SAD smatra ključnom u borbi protiv Al Kaide. Naglašava se kako je u borbi ubijeno 28 terorista, veliki je broj ranjenih. Al Kaida je zarobila 55 vojnika iz baza, smještenim izvan glavnog grada provincije Zinjibara. Grad je pod kontrolom terorista skoro godinu dana.

Dodajmo kako su zarobljenici bili dio povorke koja je prošla gradom u blizini, Jaarom, koji je u rukama Al Kaide od prošlog mjeseca. Jemensko minstarstvo obrane je objavilo kako je pri napadu na vojne objekte ukredena velika količina lakog i teškog oružja, opreme i vozila.

Podsjetimo kako je predsjednik Ali Abdullah Saleh odstupio s vlasti prošli mjesec. Nakon što je bio 30 godina na vlasti potpisao je ugovor, koji su poduprle arapske zemlje i SAD i koji na čelo zemlje doveo njegovog bivšeg zamjenika Abdu-Rabbua Mansoura Hadija. Novi predsjednik je izjavio kako su mu prioriteti borba s militantnim pokretima na sjeveru i jugu zemlje, ponovna uspostava državnog autoriteta i borba protiv Al Kaide.

Vezane vijesti

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

Islamistička internetska stranica objavila je u utorak video poruku Abu Yahye al-Libia, drugog čovjeka Al Kaide za kojeg je Washington ustvrdio da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika