07.03.2012. / 11:55

Autor: Nacional.hr

Mamić pravomoćno osuđen

Novinar se odlučio za privatnu tužbu i kazneni postupak protiv Mamića zbog izrečenih uvreda, odbijajući mogućnost nagodbe mimo suda

Zdravko Mamić (Pixsell)Zdravko Mamić (Pixsell)Županijski sud u Zagrebu donio je pravomoćnu osuđujuću presudu i time potvrdio presudu Općinskog kaznenog suda prema kojoj Mamić u državni proračun mora uplatiti 15 000 kuna zbog uvrede novinara Boruta Šipsa, piše tportal.

Na žalbu dopredsjednika NK Dinamo Zdravka Mamića zbog presude Općinskog kaznenog suda danas je odgovorio zagrebački Županijski sud potvrdom kazne od 45 dnevnih dohodaka ili 15 000 kuna zbog vrijeđanja tportalovog novinara Šipsa u prosincu 2010. godine.

Podsjećamo kako se je Mamić teškim psovkama i kletvama obrušio na Šipsa, a sve su snimile TV kamere. Povod za ispad bilo je novinarovo pitanje 'nije li protivno Zakonu o sportu to što je Mamić čelnik Dinama, a njegov sin vlasnik agencije koja zastupa igrače'.

Novinar se odlučio za privatnu tužbu i kazneni postupak protiv Mamića zbog izrečenih uvreda, odbijajući mogućnost nagodbe mimo suda. Mamić je u privatnom postupku priznao kako je izvrijeđao Šipsa, stranke su se nagodile i Mamić je novinaru je isplatio 50 000 kuna odštete.

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 07.03.12. 12:33

Nedostaje još jedna kaznena prijava za masovne uvrede javnosti koje je Mamić vrijeđao dugi niz godina svojim primitivizmom.Ali tko će mu suditi i pravedno presuditi?Hrvatsko pravosuđe ? Kaj got !


registracija
30/9/09

davor12345, 07.03.12. 12:55

50 'iljada kuna??? Pa toliko on potroši za jedan prosječan ručak ili večeru s društvom, kurv... i deranjem majice (tzv. postupak pokazivanja plavih prsa)! I još sviračima u harmoniku zatakne 500 Eura! E moji 'Rvati, kad će te doći pameti!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika