07.03.2012. / 15:33

Autor: Nacional.hr

Sindikat podupire ulazak Čačića i Linića u NO Ine

EKN predlaže da Vlada u svih 66 tvrtki od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku postavi odgovorne i stručne ljude koji će znati i biti odgovorni štititi interese države, građana i radnika u Hrvatskoj

Slavko Linić i Radimir ČačićSlavko Linić i Radimir ČačićSamostalni sindikat radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske u priopćenju je dao podršku namjeri Vlade Republike Hrvatske da u Nadzorni odbor INE imenuje Radimira Čačića, ministra gospodarstva i prvog potpredsjednika Vlade i Slavka Linića, ministra financija.

"Namjeru Vlade Republike Hrvatske podupiremo kao čin odgovornosti prema tvrtki od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku i nacionalnome blagu, te kao shvaćanje važnosti zaštite strateških interesa Republike Hrvatske", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik sindikata Ivan Tomac.

Ističu kako je Republika Hrvatska, kao drugi najveći pojedinačni vlasnik sa gotovo 45% vlasništva, previše vremena mirno i nezainteresirano gledala kako MOL, kao prvi pojedinačni vlasnik INE, svakodnevno kljaštri strateško i nacionalno blago. Podsjećaju kako je MOL smanjivao broj zaposlenih, izdvajao i izdvaja pojedina društva, a sve pod krinkom optimalizacije poslovnih procesa i postizanja veće konkurentnosti u poslovnom okruženju.

"MOL odnosno Uprava INA-e, osim nesmiljenog unutrašnjeg restrukturiranja, ne ispunjava svoje zadaće, a jedna od primarnih je osigurati dovoljne količine sirovina i energenata, vodeći računa da koristi nacionalno blago Hrvatske u koje je ugrađen rad i znanje generacija hrvatskih radnika", ističu iz sindikata.

EKN predlaže da Vlada u svih 66 tvrtki od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku postavi odgovorne i stručne ljude koji će znati i biti odgovorni štititi interese države, građana i radnika u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
5/5/10

katlin, 07.03.12. 18:35

Ma baš lijepo što je EKN dao podršku toj ideji. Što će dobiti zauzvrat?
Ozbiljno, htjela bih znati u kojem to realnom vremenu dva tako zemlji potrebna ministra - ministri financija i gospodarstva, za koji im posao treba više od 8-satnog angažmana, imaju vremena baviti se zadacima NO INA-e? Iz svjedočenja Šukera na suđenju Sanaderu, koje je godinama bio u NO INA-e kao član ili šef, vidi se da pojma nije imao o statutu, ugovoru s MOL-om i slično pa nije ni vršio funkciju nadzora iz kojeg je razloga tobože bio tamo. Ali je kadrovirao, donosio popise koje je ljude trebalo zaposliti i unapređivao je već zaposlene.
Čačića stavljamo u NO da bi čovjek zaposlio ostatak HNS-ovaca. Što se tiče Linića, on ni prvi put kao šef NO nije bio budan pa mu je promaklo nešto kriminala u INA-i. Od boljitka za INA-u i Hrvatsku nebu bilo ništa.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika