07.03.2012. / 18:43

Autor: Nacional.hr

Turistički trendovi: Hrvatska je zvijezda u usponu

Predsjednik Uprave TUI AG Michael Frenzel Hrvatsku je ocijenio kao zvijezdu u usponu te kao zemlju snažno prisutnu na njemačkom tržištu

Veljko OstojićVeljko OstojićHrvatska je imala rekordnu 2011. godinu, kada je riječ o rezultatima turističkog prometa. No, vjerujemo kako će ova godina, u kojoj nam svjetska, ali i europska gospodarska situacija predstavlja velik izazov, biti još bolja - rekao je ministar turizma Veljko Ostojić na panel raspravi o turističkim trendovima i perspektivi na Sredozemlju, održanoj u organizaciji Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

Optimizam, dodao je ministar, dolazi s njemačkog, ujedno i našeg vodećeg emitivnog tržišta na kojem je ove godine zabilježena rekordna zaposlenost. Govoreći o zemljama Sredozemlja, ministar je rekao kako se one i dalje moraju boriti da zadrže poziciju vodećeg svjetskog odredišta.

Odgovarajući na pitanje moderatorice panela, ujedno i glavne savjetnice CNN-a, Anite Mendiratte, o receptu razvoja hrvatskog turizma u posljednjih desetak godina, ministar je istaknuo kako Hrvatska nije bila pohlepna i kako nije ponovila greške nekih sredozemnih zemalja, već je ostala usmjerena na stalno povećanje kvalitete, autentičnost i stvaranje novih turističkih proizvoda kao motiva dolaska.

O važnosti rješavanja pitanja viznog i shengenskog režima za sredozemne zemlje, govorio je grčki ministar kulture i turizma Pavlos Geroulanos, jedan od sudionika panela, dok je predsjednik Uprave TUI AG Michael Frenzel istaknuo kako će, unatoč brzom turističkom rastu ostalih svjetskih regija, europske zemlje u narednom razdoblju biti glavna svjetska emitivna tržišta. Hrvatsku je ocijenio kao zvijezdu u usponu te kao zemlju snažno prisutnu na njemačkom tržištu. U nastavku je okupljenim predstavnicima turističkih zemalja poručio kako sigurnost i politička stabilnost predstavljaju preduvjete za razvoj turizma.

Glavni direktor Sektora za putovanja i turizam pri GfK Laurens van den Oever je govorio o važnosti online promocije i oglašavanja na društvenim mrežama, kao sve prisutnijim trendovima u promidžbi turističke ponude.

Uz spomenute, u raspravi su sudjelovali i ministar turizma Egipta Mounir Fakhry Abdel Nour, ministar turizma i antikviteta Jordana Nayef Al Fayez, direktor Turističke zajednice Tunisa Habib Ammar i predsjednik Uprave Svjetskog vijeća za putovanja i turizam David Scowsill.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 07.03.12. 22:23

Mrvek,čiji si


registracija
26/2/12

okvardz, 08.03.12. 09:22

HOĆE LI HRVATSKA SOCIJALIŠTIČKA RADIČKA KLASA KOJE JE NAJVIŠE ,U OVOJ VRSTI ROBOVLASNIČKIH ODNOSA KOJE NAM JE FRANJO TUĐMAN I NJEGOVI GENERALI I OSTALA RODJAČKA KLIKA OSTAVIO POSMRTNO U OSTAVŠTINU, MOĆI SE DOŠLEPATI DO TE ZVIJEZDE.


registracija
26/2/12

okvardz, 08.03.12. 09:24

EVO PITANJA ZA OSTOJIĆA.NEĆU GA IMENOVATI MINISTROM DAO SE NE DOKAŽE.OVAKVIH KAO N I OSTALI IZ HDZ-A I DRUGIH STRANAKA IMA NA PASJA KOLA.NAJPRIJE SE DOKAŽI PA ONDA POSTANI MINISTAR.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika